Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2012.03.21. 10:29 Popup Akadémikus

elmu.hu

Előljáróban:

Szeretek sarkosan fogalmazni. MIndezt nem a bántás, hanem az építés céljából. Ha vitatkozni szeretne valaki nyitott a terep: megjegyzsést lehet hozzáfűzni.

Az elmu.hu hónapok óta végzi a honlapjának átalakítását. Nem merem azt mondani, hogy korszerűsítését, mert azon kívül, hogy teljesen új menüszerkezetet hoztak létre és a megjelenés is sokkal barátibb, de nem érzem, hogy lényegesen felhasználóbarátabb lenne. (Ez a honlap egyébként maga az ergonómiai tragédia. Ha nem költenének tíz milliókat ilyen honlap fejlesztésre, akkor nem fogalmaznék ilyen keményen. Az a gyanúm azonban, hogy az ilyen honlapok feljesztése inkább 100 mFt, mint 10...)

1.

Amin el kellene gondolkozni, hogy a látogatók hány százaléka az, aki kizárólag mérőóra állás bejelentés miatt keresi fel az oldalt. A bejelentkezési oldalra (https://ker.elmu.hu/es/ker/elmu?sap-language=HU ) szerintem már akkor megérdemelne ez egy közvelen linket, ha ez a szám csak 5-10 % között van. (miért kellene azt egy közönséges halandónak tudnia, hogy az ügyfélszolgálat / online ügyfélszolgálat  KERESKEDŐI ÜGYEK ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT BELÉPÉS/REGISZTRÁCIÓ az ami erre szolgál.

Ráadásul a linken nem látszik, hogy link. Csak a színe tér el némiképpen. Filléres dolog lenne odatenni egy szép grafikát, hogy "Kattintson ide!" A grafikussal nincs is probléma. Hajrá!

2.

A menüpontokon viszont olyan képi elem van, ami általában a link szimbóluma. És amikor rá akarok kattintani, akkor derül ki, hogy nem link. SZerintem azért ilyen elemet alkalmazni, hogy szép legyen nme szabad a megtévesztés miatt. Ez ismét a grafikus feladata.

mérőóra állás rögzítése.png

3.

A jelszóemlékeztető linkjét oda szokás elhelyezni, ahol a sikertelen reg történt. (nem véletlen) Amikor valaki be akar lépni és elutasítást kap, akkor ne kelljen keresgélni a megoldást.

Persze lehet azt mondani, hogy a kedves fogyasztó legyen szíves egy kicsit jobban kürölnézni, de ezen módosítás egy havi áram számla töredékéből kijönnne. MIndent az fogyasztóért!

4.

És akkor jön a jelszó emlékeztető...

Ez ugye arra van, ha valaki elfelejtette a belépési adatait. De ha valaki elfelejtette a bejelentkezési adatait, akkor tudjon magának kérni újat. Csak akkor lehet ugyanis jelszó emlékeztetőt. Ha pedig valaki elfelejtette  a belépési azonosítót, annak itt azonnal vége is van.

HA tényleg korszerűsítséről beszélünk, akkor  egy jó Captcha alkalmazása felhasználóbarátabb lehet. Ezt követően vagy az email cím, vagy az azonosító megadásával is lekérhető legyen az emlékeztető.

5.

A jelszóemlékeztető levél. Tényleg szintén az udvariasság kategóriájához tartozik, de a levélben ha lenne egy link, amire lehetne kattintani, akkor nem kellene még egyszer azt a katakombát végigjárnia a felhasználónak, amivel eltalál a belépéshez.

6.

Megpróbáltam a vakok és gyengénlátók segédletét használni. Először is nagy dícséret, hogy ebben valóban segítőkész a honlap.

7.

A legsúlyosabb probléma, amit találtam: A firefox 9-ig támogatott a rendszer. (Érdekes most már a 12-es is beta tesztelik.) Firefox 11-re a rendszer nem működik. Persze van egy mit tehetek lehetőség, de azért türelmesen várjuk, hogy végre kifejlesszék az új módozatot. Csak azt nem értem: a fejlesztés előtt a rendszer működött. Most pedig miért kellett rászabadítani az új rendszert, hogy a legnépszerűbb böngészővel ne legyen használható?

A chrome-ra meg egyszerűen csak kiírja, hogy Nem megfelelő Browser

Ezzel a látogatók 83 %-a ki van zárva abból,

hogy bűvészkedés nélkül tudjon mérőóraállást bejelenteni.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr594330097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnnaKata mamája 2013.05.03. 11:06:03

Nagyon tetszik a fenti összefoglalás, tavaly én is regisztráltam, de valami "csoda" történt, mert egyáltalán nem tudok bejelentkezni. Egyszerű, laikus felhasználóként nem boldogulok! Jól kicsesztek az ilyen "amatőrökkel"! Honnan kellene tudnom, mit jelent és mit kell tenni, amikor az az üzenet jelenik meg, hogy Nem megfelelő BROWSER? Állítsák vissza a régi rendszert! A fejlesztő meg gondolkodjon , hol rontották el, hogy sok felhasználót, aki igyekezett lépést tartani a technika adta lehetőségekkel most így kizártak ebből. Üdvözlettel, szép napot kívánok, Fehér Lászlóné

Carynara 2013.08.22. 22:31:23

Köszi ezt az összefoglalót. Fél órája szenvedek itt a belépéssel, azt hittem, a jelszót rontom el, meg az azonosítót, de persze a reset sem ment... Már teljesen kétségbeestem, hogy rosszul írtam le vagy mifene, pedig párszor már sikerült mérőállást rögzíteni a neten keresztül. De ez valami hihetetlen, hogy TÚL JÓ a böngészőm...? Most tényleg le kéne tépni hirtelen a FF 23-ast, és visszatenni a 10-est? Találok még olyat egyáltalán? Megáll az ész. Semmilyen módon nem lehet megkerülni ezt a problémát?

tlevi 2014.01.12. 13:24:33

Nagyon jó az összefoglaló.
A 4-es pontig jutottam---VÉGE!
Nem tudom hogyan tovább!?
süti beállítások módosítása