Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.02.28. 07:18 Popup Akadémikus

Egy kis segítséget kérek...

Mivel ez egy nonprofit oldal,  nonprofit* segítséget szeretnék kérni.

* beláttam ingyen nem megy semmi

Valami ilyesmit szeretnék:

Olyan programozót keresek, aki meg tudna írni egy egyszerű szavazó programot.

A feladat:

  1. Egy adatállományban eltárolni a kérdést.
  2. hivatkozást csinálni a kérdéshez, ami az ezen az oldalon is látható poll-r szavazáshoz hasonlóan megjelenítené a kérdést és mellette 5 osztályzatot.
  3. A szavazók ezekre kattintva mondhatnának véleményt.
  4. A program a szavazatok alapján összeszámolná a kérdések számát és átlagot jelezne ki mondjuk csillagok formájában. Pl: Ha a válaszok mindegyike 5 lenne, akkor 5 csillag látszana eredményként.

Egy csomó fórumon látható ilyen szavazás: valami hasonlót szeretnék, de úgy, hogy az erre az oldalra is beilleszthető legyen.

 

Miért nem jó erre a poll-r.hu szavazógépe? Azért mert függőlegesen túl nagy helyet foglal el. Elegendő lenne egy sornyi hely a kérdésnek és alatta egy sornyi hely a csillagoknak.

A poll-r-nél így működik a szavazás beépítése: (nagyjából ennyit kell beépíteni az oldalra és máris megy a szavazás.)

embed id="poller_export_1003561" name="poller_export" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://poll-r.hu/poll/1003561/flash_export" width="180" height="570" type="application/x-shockwave-flash" swliveconnect="true" wmode="transparent" flashvars="id=1003561&hd=true&hi=false"

Van-e ilyen kész program, vagy tudna valaki segíteni a megírásban?

3 komment

Címkék: szavazás


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr78356289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikka100 2008.03.25. 09:05:01

Ha már lesz saját domain-ed és azon mondjuk Drupalt futtatsz, akkor a FIVESTARS modul pont ezt fogja csinálni. Nem kell hozzá programozó, én pedig "nonprofit " adtam tanácsot.

Miklós

Jani · http://www.parkapcsolatok.hu/ 2008.07.11. 09:25:54

Nos, nem tudom, ez a portál milyen motoron működik, de ahogy elnézem nem php nyelven íródott. Ott egyrészt rengeteg ilyen kész program van fent a neten (több 100 fajta szavazóprogram) másrészt nem nehéz ott egy ilyen egyszerű szavazót megírni. Az enyémét is úgy írtam, és olyan lett, amilyet én akartam :)
Amúgy tény, jó nagy helyet foglal, és ráadásul nem is egy valami szép a kinézete (de hát ingyen lónak ne nézd a fogát..)

Ez megint csak arra utal, hogy kész portál motorokat és sablonokat nehéz átalakítani, bővíteni... :P
(ez az, hogy az ilyen sablonok azé vannak, hogy az embereknek ne kelljen nagyon érteniük hozzá, de a hátrányuk, hogy ha valami ilyesmi jellegűt akarsz, akkor meg nagyon profinak kell lenned, hogy valami mást is tudj csinálni bele vagy vele...:S)

Jani · http://www.parkapcsolatok.hu/ 2008.07.11. 09:31:32

Mégvalami: ez egy nonprofit oldal. Hogy miért? Jogilag az alapítványok is non-profitok, mégis mercivel jár az alapítójuk...:D (valamiből mégis csak telet rá.. lásd: "alapítvány fenntartási díj"
Másik, te itt nem kérsz semmilyen pénzt vagy egyéb juttatást, hogy valaki kritikát kér, vagy ide ír és regisztrál? Akkor te is non-profit ahogy én is..
(a hirdetések nem számítanak főforrás bevételnek!)
süti beállítások módosítása