Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.08.21. 17:13 Popup Akadémikus

honlapkritika: linkgyűjtés licit lefelé

És akkor számoljunk egy kicsit!
Tegyük fel, hogy egy termékünkön 600 Ft haszon van. (Figyelem! Nem 4,000 Ft-ot írtam, csak 600–at!)
Tegyük fel, hogy 250 látogatóból 1 vevőnk van. (Az elfogadott gyakorlati szám egy átlagos oldalon ennél lényegesen magasabb!!!)
Tegyük fel, hogy a releváns linkgyűjtemény havonta tíz látogatót küld nekünk. (A jó linkgyűjteményből a látogatók száma ennél mindeképpen nagyobb.)

Tegyük fel, hogy a google találati lista elejére kerülve a látogatók száma havonta 300-zal nő. (A valódi számok egy keresett szónál ennél lényegesen nagyobb.)

Tehát akkor számoljunk:
100 linkgyűjtemény × 5 látogató × 12 hónap = 6,000 látogató
500 × 12 hónap = 6,000 látogató
12,000 látogatóból minden 250. vesz, akkor ez 48 vevő.
48 vevő × 600 Ft = 28,800 Ft

Lehet vitatkozni azon, hogy 12,000 látogatóból van-e 48 vevő vagy nem. Ez már az oldaladon is múlik! Csak olyan termékre igaz, amelyikre van kereslet! Csak olyan honlapra igaz, amelyik elad és nem csak bemutat! Csak olyan termékre igaz, amelyikben van legalább 600 Ft haszonkulcs.

Most gondold végig saját számaiddal ezt a számsort! Ugye neked nem 1,000 Ft van egy eladásban?

Csak szorozd meg a valódi haszonkulcsodat! Mennyi is jött ki?

De számolhatunk azzal is, hogy mennyi idő alatt találnál meg 100 releváns, jó Pagerank-ű linkgyűjteményt. Szerintem nem megy ez átlagosan10 percnél gyorsabban.
100 linkgyűjtemény × 10 perc = 1,000 perc közel 17 óra
Mennyi idő lenne, amíg mindbe beregisztrálnál.
100 linkgyűjtemény × 3 perc = 300 perc = 6 óra
Tudnád munkád mellett figyelni, hogy melyik linkgyűjtemény ír vissza hibaüzenetet, mennyi az, amelyik visszaigazoló linket küld? Van amelyik 24 órás visszaigazolási időre korlátozza a reakcióidődet.
Visszaigazolások nyomonkövetése = 1,5 óra
Összesen több, mint 24 kemény munkaóra. 3 napig semmit sem csinálsz csak a képernyő előtt vakoskodsz.

Találnál külföldön releváns honlapokat, amelyek magyar nyelvű oldalakat is elfogadnak? Mennyi ideig tartana ezeket felkutatni? Tudod, hogy mely katalógusok mennyire jók?

30   link esetén 377 Ft/link (11,300)
60   link esetén 327 Ft/link (19,600)
100 link esetén 297 Ft/link (29,700)
300 link esetén 217 Ft/link (65,000)

És van szakértelmed hozzá? Tudod, hogy a link hogyan lesz releváns? Tudod, hogy milyen ütemezésben kell „benyomni” a 300 linket úgy, hogy a google ne haragudjon meg emiatt rád? Tudod figyelni közben a konkurenciát?

De számolhatsz másként: ha fizetett hirdetéseket adsz fel 35 Ft/kattintás áron, akkor hány ügyfelet küldene neked az adwords, az etarget, a CT network? 1.857-et! Csak! És ha a pénzed elfogyott, akkor vége. A linkek meg ottmaradnak „örökre”.

De rendben! Én csak néhány munkanapot töltöttem azzal, hogy megtaláljam azt a céget, amelyik ennyiért dolgozik!
Rajta! Keress Te is! Ha találtál jelezd és felteszem a Te áraidat is.
De figyelj! A direkt reklámot nem szeretem! A cég nevét ne írd bele a publikus hozzászólások közé, mert moderálom!
Inkább privátban keress meg! etalonet@t-online pontmagyar

Induljon tehát a holland mintájú licit lefelé! Ezzel mindenki csak nyer!
Akinek pedig megjött a kedve, írjon választ.

Most szabadságra megyek! Szeptember 1-től teljes gőzzel a www.honlapkritika.hu oldal felé.

 

Várom a hozzászólások közt az ajánlatokat!

17 komment

Címkék: seo keresőoptimalizálás linkgyűjtemény linkmarketing látogatottságnövelés linkgyűjtés


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr20617618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atisp · http://www.netgo.hu 2008.09.06. 17:38:35

Nyílván a linkek segítenek, de Önmagában ebből egy cég nem fog megélni. Ha valaki csak ezzel foglalkozik, akkor ki kell termelnie a saját bérét és ezzel kapcsolatos adókat, stb. S emellett még van egy csomó olyan költség, amely mindenképp adott, ha dolgozik valaki ha nem. Tehát, ha legálisan akar csinálni valaki valamit, akkor havi 400-500 000 Ft költsége akkor is van, ha nem ad el semmit. Ezt a költséget csak linkmarketingel nem lehet kitermelni.

László 2008.09.08. 09:33:40

Valóban igaz, hogy ezt a költséget csak linkmerkating használatával nem lehet visszatermelni, de ezt senki nem mondta. A linkmarketing az apróhirdető újságok online megfelelője, annyi különbségel, hogy míg ezek az újságok minden egyes héten pénzt kérnek azért, hogy megjelenjen a hírdetésed, addig a linkmarketingnél csak a szakit kell egyszer megfizetned és azután a linked addig marad a linkoldalakon, amíg be nem zár az adott oldal. Valamint az apróhirdető újságok jelentős része a kukában végzi, így a reklámba fektetett pénzed is oda kerül.

Popup Akadémikus · http://www.popupkeszito.hu 2008.09.09. 13:06:35

Atisp és László!

Nem egyről beszéltek! Atisp arról beszél, hogy nem lehet "csak" linképítésből annyi bevételt termelni, hogy az fenntartson egy céget.
Ez igaz!
Mégis vannak olyan cégek, akiknek ez a fő bevételi forrásuk. Egy cikkben olvastam, hogy azokban az országokban, ahol előbbrébb járnak, mint mi ott pedig kifejezetten és csak erre alakult vállalkozások nagyon jól prosperálnak.
László! Vitatkozom: szerintem igenis vissza tud jönni a linképítés költsége. És hosszabb távon sokkal olcsóbb, mint a PPC hirdetések.

János · http://www.parkapcsolatok.hu/ 2008.09.24. 15:20:27

Nos, nekem az a tapasztalatom (immár 3 éve működő weboldallal rendelkezem) linkeléséről csak annyit, hogy én a külföldi linkelést azért hagytam mindmáig ki, mert ha egy Magyar célközösségnek tervezett szolgáltatás, program, stb... nem fog egy magyar netező külföldi linkoldalakon keresni. Az max a Googlere van hatással. A másik, hogy vannak linkkatalógusok. Én már ahova lehetett, szinte beregisztráltam, ott vagyok. Awstatom révén azt is látom, hogy melyik látogatóm honnan jön. Nálam ugy néz ki, hogy fele Google-ból, fele meg a legnagyobb linkkatalógusokból. Az biztos, azt is megmerem kockáztatni, hogy az ilyen apróújságoknál nincs értelme tartós szolgáltatást vagy terméket hirdetni. Ami viszont egyértelmű, hogy tényleg sokat kell rajtuk dolgozni, hogy meglegyenek a linkek. De ezt csak 1szer kell megtenni. Csak a statisztikákat elemezve én is amondó vagyok, hogy felesleges egy nagyobb kiadást csinálni a linkelés céljából. Magyarázat: el tudom képzelni, hogy olyan helyre belinkelik az embert, amely véletlenül se releváns: Autót árulok, és egy kismamákkal foglalkozó oldalra linkelnek be. Kattintani is fog valaha valaki ott a linkre????

Ha már, akkor egy célzott, hirdetés (ha kell fizetős, de nem megjelenésen alapúló, az akkora kamu mint ihaj, hanem kattintás vagy idő alapú) reklámot elhelyezni egy olyan nagy oldalon, ahol tényleg naponta (nem spamrobotok, nem külföldi keresőmotorok), hanem valós magyar személyek ellátogatnak az adott honlapra. Ezeket az oldalakat mindenki ismeri, ha azt mondom, híres oldalak.
Ha pl. egy autó eladásáról van szó, akkor egy hazai nagy autókkal foglalkozó folyóírat weboldalára gondolnék.
Egyedül szerintem így érdemes a neten hirdetni illetve pénz "pazarolni" a linkelésre.
Egyéb esetben biztos vagyok, hogy nem térülne meg. Jelenleg azért mondanám a helyzetet még korlátoltnak. Mert még a magyar web nincs annyira kifejlesztve, és a netező közönség se annyira "utalva" az internet adta lehetőségeire, hogy ezt ki is használja. De ez persze fejlődik folyamatosan. Jelenleg még korlátokkal teli...

inkvizítor · http://www.laptopreszlet.hu 2008.09.24. 15:31:02

Elmondom a saját tapasztalatomat: Készülőben van a laptopreszlet.hu oldalam. Hogyan kerülhetnék be az első helyek valamelyikére a legolcsóbban.
1. SEO Az oldalam azt hiszem ebben rendben is van, de még ettől nem leszek a lista élén...
2. Linkgyűjtés: és itt nem számít, hogy magyar vagy külföldi oldal! A google előre sorolja, ha szakértői oldalról jön a link. (Szakértői link, ha például notebook.lap.hu oldaláról mutat rá a link.)
Nem szabad kismama linkek közé betenni. Az a srác, amelyik az én linképítésemet végzi garantálja is, hogy csak releváns forrásból jön a link az oldalamra.
Megtérülés: a nekem fontos kulcsszavakra az első 10 helyből rosszabb esetben 3 jobb esetben 4 találat az enyém. A srác csak egy hete építi a linkeket!

Fenyvesi Gábor · http://www.linkunderground.hu 2008.09.25. 10:11:52

Azért nem ennyire Drasztikus ám, a LinkBuilding. Közel sem.
A listát egyszer kell összegyűjteni, de nagyon sok lista megy kézből kézbe, hova tovább aktiv forumokon is.

pl.: Seo.forum.hu Szóval az időintervallumot jelentősen le lehet rövidíteni: )

www.100fekvotamasz.hu · http://www.100fekvotamasz.hu 2008.10.03. 10:07:40

Elgondolkodtató cikk... Annyit tennék hozzá, hogy nem csak az eladásnál számít az oldal témája. Találkoztam olyannal linképítés közben, hogy sorban utasították el az ajánlott linket, pedig semmi kivetnivaló nem volt az oldalon, egyszerűen kevés helyre illett be. A 100 katalógusból lehet, hogy 60 visszautasítaná. És akkor máris nem 3 perc/link, hanem sokkal több.

inkvizítor · http://www.laptopreszlet.hu 2008.10.03. 12:22:37

Ez is azt igazolja, hogy még jobban megéri kiadni bérmunkába a linképítést.
Aki ebből él, tudja hol érdemes és hol nem érdemes próbálkozni. Saját bőrén tanulja meg!

Péter 2008.10.04. 14:24:51

Való igaz, inkább a legnagyobb linkgyűjeményekbe érdemes beregelni. Nem mindegy, hogy kézzel, vagy szoftverrel dolgozol. Szoftverrel 10 perc alatt megvan több ezer bejegyzés. Azonban nem garantálják, hogy fel is vesz az oldal gazdája. Jó pénz a Link építés egyébként. Aki érti és tudja, annak jól jövedelmezhet.

inkvizítor · http://www.honlapkritika.blog.hu 2008.10.04. 16:16:38

Kár, hogy nem írtad be email címedet! A programmal történő linkgyűjtésről szerettem volna néhány szót privátban beszélni Veled!

Péter 2008.10.09. 16:31:21

Kedves Kuti István!

Engem érdekel a linképítési dolog. Ha tud, akkor kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az e-mail címemen.

Köszönöm: Péter

Geri 2008.10.23. 00:29:59

Ahogy én tudom itthon is meg lehet élni a linképítésből.
www.linkmarketing.hu
Bár a pénzügyeikbe nem látok bele, de azt tudom, hogy sok ismerős weboldal fejlesztette már velük a linkhálózatot.
Egyébként az oldalukon jó a példa, hogy a linképítés olyan, mint a könyvelés. Megtanulható, de kinek van erre ideje meg energiája? És ki akarja a hibákat javítgatni.

inkvizítor · http://www.honlapkritika.blog.hu 2008.10.23. 08:00:11

Ismerem őket, hallomásból. De kicsit drágák!

Atips · http://www.netgo.hu 2008.11.20. 23:00:58

Mi azoknak, akiknek csináljuk a fejlesztést a linképítést meg is csináljuk. Nagyon jó eredményeket is érnek el belőle. Ettől függetlenül továbbra is az a véleményem, hogy az egyszeri instat elvégezhető dolgora nem lehet egy vállalkozást építeni. Pl. notebook értékesítés esetében a piactereken való hirdetés, a google hirdetések és számos más hirdetés is szükséges.

Azzal úgy nem lehet tervezni, hogy arra ébredek egyszer, hogy a googleban nem vagyok benne a 10 fontos kulcsszóval az első 10-ben.

Röviden a linkmarketing fontos, de az 50 dolog közül csak az egyik fontos teendő. Önmagában viszont nem sokat ér.

Kolos Tibor · https://www.haloszem.hu 2008.11.22. 19:27:38

A linkmarketinggel csak olyan lapokat lehet sikerre vinni, amelyek keresőoptimalizálási szempontból rendben vannak. Ugyanez fordítva is igaz: egy jól megírt, rendesen elkészített lap nem lesz sikeres, ha legalább 100 linket* nem tudsz összeszedni, ami a lapodra mutat.
Van kb. 150 magyar nyelvű linkkatalógus - ezekből általában össze is lehet hozni ennyit. Anélkül, hogy rászorulnál havidíjas linkekre, linkfarmokra.

*Jól szövegezett, témában illeszkedő oldalakra gondolok.

Kolos Tibor · https://www.haloszem.hu 2008.11.22. 19:29:43

Bocs, pongyola volt a vége:

*Jól szövegezett linkekre, témában illeszkedő hivatkozó oldalakra gondolok.

Duguláselhárító Stefan · http://www.dugulaselharito.com 2008.11.29. 23:27:55

János. Nem regeltél mindenhova. Van még jópár magyar linkatalógus, ahol nem vayg ott....
süti beállítások módosítása