Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.02.14. 09:54 Popup Akadémikus

>>> Hogyan mondj kritikát?

Egy két tanács: hogyan nézd a honlapokat és hogyan mondj kritikát:

  • vedd szemügyre az oldal, nézd kb. 10 másodpercig. (Ez az az idő, amit a legtöbb látogató azzal tölt, hogy eldöntse maradjon itt, vagy keressen másik honlapot...)
  • írd le, hogy mik az első benyomásaid? MIk maradtak meg benned? Mi a honlap célja, szlogene? Mivel foglalkozik?
  • Milyen az első benyomásaid a megjelenéssel kapcsolatban? Jók a színek? Jól olvashatók a betűk?
  • Ezt követően barangolj egy kicsit a honlapon!
  • Írd le, hogy milyennek találod a honlap szerkezetét, tagoltságát, olvashatóságát. Élményszerű-e (érdekes-e) a honlap, vagy csak átlagos. Látod-e, hogy mi a célja? Arra irányít, arra ösztönöz, hogy vásárolj, vagy feliratkozz a hírlevélre?
  • Nincsenek zavaró tényezők, amelyek elterelik a figyelmedet a honlap céljáról.

 

Hogyan írd le?

  • Lehet keményen! Azért vagyunk itt, hogy vállaljuk a megmértettetést!
  • Légy eközben udvarias! Ha valami nagyon durva hibát találtál, akkor is fogalmazd meg viccesen, irónikusan, de ha nem megy legalább tegyél mögé egy :-) jelet!
  • Nem csak a szépet akarjuk hallani, de ha van olyan is, akkor szívesen vesszük a dícséretet is.

 

Együttműködésetet köszönjük:

a Kritikus

9 komment

Címkék: seo webdesign grafikus webdizájn honlapdesign honlapkritika honlapdizájn webgrafikus


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr74338726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lucius · http://www.diszhaldiszkont.hu 2008.02.14. 22:45:24

Az oldalon található link mindegyike elvisz az oldalról, ha vissza akarok térni, akkor kóvályoghatok hol is tartottam. Baromi idegesítő,és időpocsékolás ehelyett a kényszer lődörgés helyett inkább kritizálnék.

Üdv

inkvizítor 2008.02.15. 09:16:32

Lucius!

Köszönöm, hogy véleményezted az oldalt. Ha jól értem, akkor az a problémád, hogy a honlapkritika.blog.hu-n levő linkek "elvisznek" Téged az oldalról. Hát igen... sokat gondolkoztam én ezen, és emiatt csináltam azt, hogy a linkek mind target="_blank" -kal jelennek meg. (vagyis csak új ablakon jelenik meg a kritizálandó oldal, amit csak egyszerűen be kell zárni... és visszajössz ide.) Vagy rosszul értem?
(egyébként a "_balk" dolgot a látogatón szavazták meg. jelenlegi állás szerint 11-szer többen szavaztak arra, hogy új ablakban jelenjen meg...)

lucius · http://www.diszhaldiszkont.hu 2008.02.15. 11:07:20

Inkvizitor!

Lehet hogy nálam lenne a hiba ,de nálam nem nyílik új ablakban, a jó része bizonyosan. De ugyanez vonatkozik a kommentezésre is.Most ennyire volt időm.
Üdv

inkvizítor 2008.02.15. 11:20:18

Ellenőrzöm... Sajnos a kommentezést a blog motorja csinálja.. azt hiszem abba nem lehet belenyúlni...

lucius · http://www.diszhaldiszkont.hu 2008.02.16. 23:18:41

Szerintem ezzel a betűméret-vastagsággal egy kicsit túl lőttél a célon. A méret rendben lenne, de túl vastag és olyan érzés mintha kiabálnál.
A szövegbe szükség lenne kiemelésekre (A lényeget)
Így sokkal olvashatóbb lenne olvasni.
Üdv:Az örök elégedetlen:-)))))))

un. · http://www.urbansblog.freeblog.hu 2008.02.17. 17:50:29

őén őszinte lszek veled... sztem oldaladban semmi kreativitás nincs eddig (egyszer majd csak lesz) most arra célzok hogy beállítottál egy sablont és nem is próbáltál belenyúlni nem próbáltad meg sajátossá tenni ennek ellenére az oldaladon maradtam mert valahonnan el kell kezdeni én ajánlanám a fejléc képének sajátossá tétele... és amit már előttem is említettek hogy ne írj ilyen vastag betükkel ... de sztem lesz belőled valami :DDD

Tanders · http://www.prosign.hu 2008.02.18. 12:56:16

Az új ablakban nyíló linkek nagy vitája jogos. Most egy kicsit a "nem új ablak" mellett szólnék amellett, hogy saját lapjaimon is új ablakot használok.

Egyrészt az egér középső gombjával, vagy alma gombal, de windows-nál is van rá billentyű, szóval meg lehet új ablakba nyitni egy oldalt. Egyszerű, ha a felhasználó használja, mert akkor ő az ura akaratának.

Másrészt ha értékes egy oldal, akkor oda visszatalál az ember, még akkor is, ha nem új ablakban nyílt meg valami. Viszont, ha új ablakban nyílik meg minden (mint a startlap), akkor eláraszt a sok honlap, akaratom ellenére.

lucius · http://www.diszhaldiszkont.hu 2008.02.19. 00:09:19

Egyrészt az egér középső gombjával, vagy alma gombal, de windows-nál is van rá billentyű, szóval meg lehet új ablakba nyitni egy oldalt. Egyszerű, ha a felhasználó használja, mert akkor ő az ura akaratának.

Igen ,csakhogy a neten bóklászók többsége amatőr ,mint ahogy én is,ezért nagy segítség hogy rögtön visszajuthatok oda ahonnan indultam.
Persze vissza lehet minden hova találni, de biztos var rá időnk mindig hogy visszataláljunk? Vagy inkább otthagyjuk az olalt?

Barbara · http://cseremix.hu 2008.02.20. 10:49:34

Nekem nagyon tetszik az oldal. Teljesen ott van, minden tekintetben.
Arről nem is beszélve, hogy az egész koncepció milyen fontos, nélkülözhetetlen!
Minden weblaptulaj álma, hogy őszinte kritikákat halljon az oldaláról! Gratulálok az ötlethez, ami meg a dizájnt+tartalmat illeti, biztos fejleszteni, frissíteni fogod, bár ebben a formájában is nagyon jó!!!!
süti beállítások módosítása