Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.02.29. 14:39 Popup Akadémikus

www.tutikapu.hu

Ezen az oldalon minden a helyén van... Ki volt aki készítette? A hagyományos webdesign szabályainak teljesen megfelel

 Jó összhangban vannak a színek. áttekintehető...

De vajon miért pont a te oldalad lesz az amelyik nekem megoldást ad. Egy kicsit különböztesd meg magad a többiektől. Ezt te tudod, hogy miért vagy jobb (más) mint a többi: hangsúlyozd ki!

Pl: Te gyártod a kapukat ezért olcsóbb.. nem csak egy céget képviselsz, hanem többet, ingyenes kiszállás ajánlattételhez. Egyetlen mondat, ami jobb, mint a jelenlegi: "..akkor ez az Ön honlapja!"

Tényleg nem nagy munka egy ilyen mondatot kitalálni... Ha már az oldal ilyen szép...

És még egy dolog. Miért nem gyúrsz rá egy kicsit a seo-ra. Úgy tudom ebből sohasem lehet elég... 8-)

 

www.tutikapu.hu

 

17 komment

Címkék: webdesign


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr38359470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karesz... a szinterező · http://www.szinter2000.hu 2008.02.29. 16:53:52

Szerintem is nagyon jó az oldal, csak az a sportkocsi kicsit nem illik az oldalhoz...
... ezt érezteti, hogy, valami-template oldal, amiben átírták a menü szövegeit

hag · http://www.onethreestudio.com 2008.02.29. 19:52:05

Templatere epulo oldalakat mindig is ocsaroltam, most is megteszem.

Valamilyen szinten megallja a helyet, csak kar hogy masik 1000 ugyanigy kinezo honlap van az interneten; elegge megol szamomra bizonyos elvarasokat egy ceggel szemben.

Van akinek ez megfelel az igenyeinek, ok, elfogadom, szamomra elfogadhatatlan es nem tartom igenyes megoldasnak

lucius · http://www.diszhaldiszkont.hu 2008.02.29. 22:43:13

Én nem hagynám bolyongani a látogatot!
Sokkal inkább tudatosan kéne vezetni.
Valóban egyedivé kéne tenni az oldalt, akár egy frappáns fejléccel.

g-easy 2008.03.01. 21:41:32

ismerem ezt a template-t.. valamelyik free szolgáltató egyik nagyon kedvelt templateje.. ezzel a kinézettel többszáz oldal van m.o.-n.. :(

Diszlexia szakértő · http://www.diszlexiateszt.hu 2008.03.05. 17:17:45

Te is elköveted a jellegzetes hibát: nem szerzed meg a látogató email címét. Egyrészt rengeteg link van az oldalon, oda megy, ahová akar, másrészt semmivel sem ösztönzöd arra, hogy megadja az email címét.
Ahhoz, hogy a kommunikációt Te irányítsd, meg kell szerezned az adatait. Akkor tudsz neki akciókat ajánlani, kuponokat adni, vásárlásra ösztönözni.
Adj valami ellenállhatatlan ajánlatot a címért cserébe: kaputitkokat, ötleteket, praktikus tanácsokat, valamit, ami neki érték, neked pedig nem kerül pénzbe.

Radócz Margit · http://www.tutikapu.hu 2008.03.06. 11:45:33

Köszönöm az összes hozzászólást, amit olvastam a tutikapus honlappal kapcsolatban. Tényleg nagyon hasznosak ezek a vélemények!!!
Azért "lerántom" a leplet, és egy kicsit "magyarázkodom" is...
Tehát ez a honlap az shp rendszerrel készült. Ez, ellentétben az egyik hozzászóló véleményével, nem free, csak egy hétig. Utána fizetős, de megfizethető áron! És bocs, ez most NEM a reklám helye, de amióta használom, maximálisan meg vagyok vele elégedve. Előnye, hogy BÁRMIKOR javíthatok a honlapon, feltölthetek egy új árjegyzéket, képet, stb.; kijavíthatok egy dátumot, egy elírást... és nem szorulok senkire, aki karbantartja a honlapot, és talán a jövő héten rá is ér...
Egyébként már készül az egyedi fejléc, remélem, hamarosan meg is jelenik a honlapon.
Más: ha lehet hinni az shp-nak, ezzel a rendszerrel eddig kb. 750 honlap készült, de nyilván különféle sablonokkal. Tehát azért nem 1000 számra vannak hasonló lapok a neten...
"Ellenválaszom" :-) : mutassak agyondizájnolt, villódzó, használhatatlan oldalt a weben? Ami lehet, hogy egyedi, nem tucat termék, de ezen kívül más előnye nincs.
Több vásárlónk jelezte, hogy világos, érthető volt a honlapunk, megtalálta azt az információt, amit keresett rajta. Ezért azt hiszem, a továbbiakban is ezt fogom használni, tovább fejlesztgetni.
Erről a témáról nyilván sokat lehetne még vitatkozni, bocsi, ha eddig is untattalak benneteket. Még1x köszi a hozzászólásokat!

inkvizítor 2008.03.06. 11:55:25

Szeretnék arról visszajelzést kérni, hogy mi az amit elfogadsz és mi az amit ezek közül meg is valósítasz...

hag · http://kocsmy.deviantart.com 2008.03.06. 13:06:19

""Ellenválaszom" :-) : mutassak agyondizájnolt, villódzó, használhatatlan oldalt a weben? Ami lehet, hogy egyedi, nem tucat termék, de ezen kívül más előnye nincs."

ugyerzem mintha nem olvastad volna el rendesen a hozzaszolasomat.
hatarozottan felreertesz. nem kell agyondesignolni egy oldalt hogy jol nezzen ki (es egyaltalan ki beszelt errol?). ez nem ellenvalasz, hanem szemellenzes. nyilvan van ahol tulzasba esnek es elvonja a figyelmet a tartalomtol, de en nem errol beszeltem. hanem a templaterol.

sot ha tovabbmegyek

leven hogy webre fejlesztek honlapokat, szerintem igenytelenseg egy cegtol sablonra epulo oldalt csinalni (lehet kicsit tulzas, nyilvan ez csak az en velemenyem); olyan mintha mubor focilabdat vennel magadnak; elegedett leszel vele egy ideig, aztan szetesik. olcso husnak hig a leve ugye.

lehet ujdonsag lesz, de lehet ugy fejlesztettni egy oldalt, hogy a tartalmat barki (akinek joga van hozza) szerkesztheti, sot akar a menupontokat is, bar az mar egy kicsit komplikaltabb es persze dragabb is.

ketsegkivul olcso megoldas, ezert cserebe nem lehet igazan minoseget varni. mindenesetre ha On elegedett vele, hasznalja egeszseggel!

Radócz Margit · http://www.tutikapu.hu 2008.03.06. 13:56:51

Kedves "hag"!

Akkor Ön sajnos nem tőlünk vesz garázskaput, hanem egy egyedi honlappal rendelkező cégtől... :-)

Én senkit nem akarok meggyőzni a saját igazamról, egyszerűen elmondtam a véleményemet, és Ön is.

Természetesen nem akarok vitatkozni, de egy "sablonos" oldaltól miért nem lehet minőséget elvárni? Ezeket az oldalakat is gondolom hozzáértők csinálják, szerkesztik, vagy nem? Netán webdesigner is van köztük. (ja, ennek a szónak nincs magyar megfelelője?)

Vagy az a baj, hogy mondjuk 5 cég hasonló kinézetű honlapot csinál magának, természetesen más tartalommal?
És egy webdesigner pl. a sokadik honlap készítése után nem hoz létre egymáshoz hasonló dolgokat? Lehet, hogy más a szín, a villogó ábrácska, de azért az ember fejében csak van egy "sablon", amit követ. Hisz pl. a menüsor nem futhat átlósan az oldalon :-)

Bocs a hülye kérdéseimért, tényleg nem a szemellenzőség, vagy netán sértettség beszél belőlem, és meg sem akarom győzni az igazamról, mert ugye abszolút igazság az nincs, legalábbis szerintem. Egyszerűen csak "vitatkozgattam" valakivel, aki azt hiszi, csak az a jó vélemény, amit ő mond. :-)))
Ugye azért nincs harag?
Üdv, R.M.

További szép napot!

hag · http://kocsmy.deviantart.com 2008.03.06. 14:36:16

Harag? Dehogyis, en megertem a te allaspontodat nagyjabol, csak elfogadni all nehezemre!

Kapuvasarlason egyelore nem gondolkodok, de ettol fuggetlenul persze az Onok ajanlatara is kivancsi lennek, ettol a dologtol fuggetlenul.

Mint irtam, inkabb valoszinuleg csak engem idegesitenek a templatek. Vannak jok is ketsegkivul, amik tenyleg nagyon kellemesek. Miert idegesitenek a templatek? Lehet tul sok gportalos szornyedmenyt lattam. A valaszt igazabol en sem tudom, de szerintem az egyediseg alapvetoen fontos lenne, es ez egy templattel nem erheto el sajnos. Szamomra alapvetoen fontos hogy egy honlap nezzen ki valahogy, legyen benne egyedi dolog.

Masfele siras: kicsit nagyon eltolodnak itt (a blogon)a dolgok arra, hogy itt minden es mindenki eladni probal. Ami rendben is van egy egeszseges szintig, de hogy csak ilyen szemszogbol nezik a dolgokat alapvetoen nem vezet jora; arrol nem is beszelve hogy rengeteg ezzel kapcsolatos dolgot nem is igazan vizsgalnak/tok.

tovabbi szepnapot

Barabás Csaba · http://vallalkozok.blog.hu 2008.03.06. 15:34:03

Margit : miert vannak az oldalon viccek? miert van weboldal keszitesre ajanlat? Mi kozuk ezekhez a garazskapuknak?
Az oldal jo, csupan hianyzik rola az eredetiseg. Nekem egy ugyes, talpraesett kis cegnek tunik, ami mogotte all.
Azonban ilyenbol sok van, manapsag mindenki azt allitja magarol, hogy minoseg, megbizhatosag, legjobb ar stb... Ezert sajnos csak egy a sok garazskaput forgalmazo ceg kozul, pedig ugy erzem, van lelkesedes mogotte, kicsit batrabban kellene nyomulni, valamilyen extra dologgal kellene elorukkolni, amitol ugy erzem, hogy hu, itt az ideje, hogy ilyen garazskaput szereltessek en is magamnak, mert kell, most kell... es nem is gondolkozom h kitol vegyem.

Radócz Margit · http://www.tutikapu.hu 2008.03.06. 22:22:34

Kedves Csaba!

A vicc azért került fel, mert más kapus cégnél nincs, és mert garázzsal kapcsolatos. De jogos a 2 pont, holnap eltávolítom...
A honlapot "hirdető" link meg azért van ott, mert ez a honlap is ezzel a rendszerrel készült. Igazából ez sem a témába vágó, szintén jogos...
Még jelentkezem... M.

Dávid · http://www.adventures.hu 2008.03.11. 08:32:36

Mikor megláttam a lapot, azt hittem, sutyiban az shp tette fel ide reklám céljából... Aztán ahogy a tulajdonos hozzászólásait olvastam, egyre inkább ez lett a véleményem. Nem tudom, hány honlap készül az shp-val, de hogy az a két honlap, ami az shp.hu-n is ki van téve "kirakatnak" és itt is az jelenik meg, engem elgondolkoztatott. (A kapus meg a halas honlapra gondolok).
Mi ez , valami marketingfogás? A honlapot meg se néztem, mert az shp-ról volt ismerős. Szal ez nálam nem tett jót neki. Ha nem a sportkocsi lett volna felül, talán...
Ha véletlenül tényleg egy létező cég honlapjáról beszélgetünk... visszareklámozni az shp-t?? Nemá. Persze tudom, hogy napi 2 órai munkával 10 év múlva havi 200e-t kereshetsz, de ha kapukat adsz el, akkor ez nem lehet annyira fontos.
Ezért is vagy hiteltelen a szememben.

Radócz Margit · http://www.tutikapu.hu 2008.03.13. 14:56:31

Kedves Dávid!
Köszönöm az észrevételt. Először is tisztázzunk valamit: a tutikapus honlap valódi, nem shp-s kirakat honlap! Nyugodtan jöjjön el kapunézőbe! :-) Egyébként ennek a blognak a "gazdája" hívta fel a figyelmemet a lehetőségre, hogy lehet kritikát kérni ezen a fórumon.
Természetesen az shp rendszer reklámozásából származó bevétel (mivel 0 Ft volt eddig) abszolút nem számít, le is szedtem a honlapról a linket. Nem gondoltam, hogy ez ennyire ellenérzést válthat ki.
Az autós fejléc meg nemsokára "lecserélődik", sajnos a grafikus még nem készítette el az új, egyedi fejlécet.
Még egy megjegyzés: hogy ne legyen túl shp-s íze a dolognak, már korábban a www.tutikapu.shp.hu webcímet "lecseréltem" a www.tutikapu.hu-ra...
Köszönöm a hozzászólást!

Popup Akadémikus · http://www.popupkeszito.hu 2008.03.13. 15:08:43

Elárulok egy titkot. A tutikaput én hívtam ide, mert úgy láttam, hogy ahhoz képest, hogy honlapgyártóval készült naygon jó. Ilyenre is kell példa.
A tutikaputál egyébként kértem én is ajánlatot, korrektül meg is küldték, tehát nem "fal cég" van mögötte.
Azt pedig el kell fogadni, hogy a hozzáértők közt sokan vannak akiknek ellenérzése van a honlapgyárakkal. De ne izgulj a te vevőidnek erről fogalma sincs. Ők a kapukat és az árakat fogják nézni nem azt, hogy SHP, vagy nem.

Odrovics János 2008.03.13. 21:04:23

Kedves Margit,

Ne foglalkozz a dizájnt kritizálókkal, mert ez sablon nem rossz. Aki garázskaput akar venni, annak a tartalom sokkal fontosabb. Nem fog mindenkinek tetszeni az oldalad, és teljesen evidens. Nekem példálul nem tetszik Claudia Schiffer, pedig igencsak sokan mondják róla, hogy szép. Ne és? Attól még szép, csak nekem nem jön be. Ennyi.

Viszont, ha olyan érdekes dolgot tud mondani nekem, ami segít - mondjuk helyesen táplálkozni (csak példa) - és ez számomra értékes, akkor hiába nem tetszik a nő maga, még lehet, hogy vásárolni fogk tőle.

Arról nem beszélve, hogy volt itt, aki az oldaladat kritizálta. Rákattintottam. Hát először nem ártana a saját oldalával kezdenie.

Neked van igazad. Én már hónapok óta küzdök a webdizájneremmel, hogy tessék végre rendberakni az oldalam megjelenését. Hiába. Nem ér rá. Majd talán két hét múlva. Neked legalább nincs ilyen gondod.

Tehát sokkal inkább a tartalommal foglakozz. És itt lenne is néhány tippem:

1. A szöveg. Jól indít, de nagyon hamar leáll. Túl korán akar eladni. Korunk keményvalutája az információ. Bánj vele bőkezűbben.

2. Ne hagyd, hogy nyom nélkül távozhassanak a látogatók az oldaladról. Tessék megszerezni az elérhetőségüket! Ez kötelező.

Írj egy rövid e-könyvet. Legyen valami izgalmas témája. Mondjuk: 12 tipp garázskapu választás előtt; vagy Elképesztő tévhitek, amelyek Önt is tévútra terelhetik, ha a kapuját szeretné automatizálni; vagy Hogyan kerülje el, hogy garázskapuja ára kidobott pénz legyen az alblakon

Vagy valami hasonló. Ha ez megvan, akkor e-mail címért, és minimum egy vezetéknévért cserébe letölthetik. Az így összegyűjtött címekkel pedig már jól lehet gazdálkodni.

3. Az oldaladon midenképpen szükséged lenne egy szakértői cikkeket kínáló részre. Írj a különböző megoldásokról úgy, hogy lássák, tényleg értesz hozzá. Olyan témákat keress, amik segíthetnek jól döntést hozni az embereknek.

4. Csomagolj. Ne csak egyszerűen kaput adj el. Kínálj hozzá egy éves ingyen szervizelést, vagy valami más hozzáadott értéket.

Egy szolgáltatás attól lesz jobb, ha egy kicsivel többet adsz, mint amit alap esetben elvárnának tőled.

Röviden ennyi. Ha ezeken túlleszel, akkor jöhet a marketing következő szintje: A valódi szakértői státusz felépítése.

Üdv.,
Odrovics János
süti beállítások módosítása