Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.04.06. 09:05 Popup Akadémikus

Honlapkritika Itt az első honlap-párbaj

Egy speciális témában már két honlapkritika érkezett.

Ez a téma az SAP.

 

<--->

www.saptippek.hu

 

www.sapcontrol.hu

Mivel ezek annyira speciális témáról szólnak, hogy el sem tudom dönteni, hogy szakmailag melyik nyújt többet. Mégis laikusként sok dolog van, amiről könnyű véleményt mondani:

  1. Kezelhetőség: Melyik jobb? A fejlécben, vagy a bal hasábban?
  2. Grafikailag melyik tetszetősebb (színhatás, tipográfia)?
  3. Marketing (szerintem ebben mindkettő elég gyengén teljesít: nem akarja egyik sem, hogy megjegyezzem és valaha is visszatérjek ide: Nincs semmi ami teljesen egyedi és emlékezetes lenne!)
  4. Minimalizmus a fejlécben, vagy mozgó kép?

MIndkét weboldalnak azonos hibái vannak. És egy szakmai oldalnak ilyet nem kihasználni az nem is hiba, hanem vétek. Nem is vétek, hanem bűn! BŰN! Miért nincs hírlevél, ahová feliratkozva nem maradok le semmiről. Ha ilyen lenne akkor biztosan gyakrabban visszanéznék ide. Egyik oldalon sem találtam meg a feliratkozást...

És egy kis SEO

tippek: relevancia title 62 % keyword 66 %  Description 65 %
control: relevancia title 42 % key 79 % desc 78 %

Egy kulcsszó sűrűség ellenőrzővel megnéztem mindkét oldalt. Annyira elkeserítő volt az eredmény, hogy inkább le sem írom...

Tehát inkább vitát indítanék és az észrevételeimet majd a sokadik kommentként szeretném ideírni. Nem szeretnék senkit sem befolyásolni. (rengeteg észrevételem van!)

Szavazz itt!

 

 

20 komment

Címkék: honlap verseny honlap párbaj


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr66411468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sós János · http://www.saptippek.hu 2008.04.07. 15:59:57

Nos, a saját oldalamról nem szeretnék véleményt nyilvánítani, annyit csak, hogy a hírlevél funkció a blogbejegyzés időpontjában készült, s annak leközlése után pár órával került fel. A kritika egyébként tényleg jogos, és köszönet érte. A hírlevél számunkra is fontos, ennek mondjuk egyik, eddigi lehetősége az volt, ha valaki regisztrált a fórumba, akkor egyben feliratkozott a hírlevélre is. Persze ez nem a főoldalon volt, és sokan nem jutnak el a fórumig sajnos.
A Title relevancia azért egy nehéz dolog, mert a mottónk SAPtippek.hu - Iránytű az SAP világában, és ezt tettük be title-nek is, nem akartuk telezsúfolni, SAP, ABAP, stb. kifejezésekkel, csak azért, mert az "keresőbarát".
A keresés szempontjából fontosabb lenne a tartalom, melyet egyelőre kevésnek érzek, s ezt érzem a másik oldalnál is, de ez remélhetőleg változni fog.
A látogatókat nem a title relevanciája foglalkoztatja, hanem a számukra is érthető és értékes tartalom.

Üdv,
Sós János

KomorniG 2008.04.10. 17:50:45

Apróság Operában a feliratkozás formja kilóg a dobozából. Jobban nem tudom fogalmazni, nézzétek meg és javítságok ki a hibát.
+validator.w3.org/check?uri=www.saptippek.hu
Ugye tudod, hogy ez nagyon nem jó! Nem szeretik a böngészők a nem valid kódot. Javasolnám, hogy javísd ki a hibákat mielőbb. Ez ugyanis nagyon árt az oldaladnak

Sós János · http://www.saptippek.hu 2008.04.10. 23:18:28

Köszi az észrevételt, megpróbáltunk minden böngészőnek megfelelni, sajnos nem mindig sikerül. De igyekszünk!

mulidesign · http://mulidesign.com 2008.04.11. 18:07:40

A title relevancia kérdését meg lehet oldani a tartalom bővítésével. A goolgi amúgy is szereti a gyakran frissülő siteokat. Ha lassan új tartalmak kerülnek fel, akkor azokba szépen bele lehet majd illeszteni a fontos kulcsszavakat. Fontosabb kérdés az oldalra mutató linkek száma és azok minősége.MINŐSÉG!!! Directorykra fel!!! Csak azt tudom ajánlani. És ha lehet, akkor mindkét oldal kapjon saját blogot.
Más kérdés, hogy az xhtml validator vagy félszáz hibát jelez. Ezen azért lehet, hogy változtatnék... Sok sikert az oldalakhoz. És sok látogatót!

saco · http://www.sapcontrol.hu 2008.05.04. 15:54:34

Hoopp!
Most fedeztem csak fel hogy parbaj masik resztvevöje en lennek. : )

Elöször is köszönöm a hasznos eszreveteleket, es gratulalok a saptippek.hu fejlesztöinek. Megjelenesileg szinvilagban nekem bejön az oldaluk.

A design-on mi is probalunk minnel inkabb javitani. Sajnos kapacitas hianyaban nem volt idönk sajat fejlesztessel dolgozni igy a Joomla-ra tamaszkodunk. Es hat valljuk be vannak megkötesek.

A temanyito bejegyzeseben a "Marketing " mint kritika szerepel.: "Nincs semmi ami teljesen egyedi és emlékezetes lenne".
Teljesen egyedi? Mire gondoljak itt ?

saco · http://www.sapcontrol.hu 2008.05.15. 09:35:10

@eujogasz : Lassan varjuk a te vegsö velemenyedet is ; )

Sós János · http://www.saptippek.hu 2008.05.30. 15:29:14

Csatlakoznék saco-hoz, várjuk az észrevételeket!

Sós János · http://www.saptippek.hu 2008.06.02. 18:04:10

@saco, szerintem ezt a meccset egymás között beszéljük meg egy sör mellett, mert nem nagyon kapunk itt választ! ;-)

saco · http://www.sapcontrol.hu 2008.06.10. 10:27:36

@saptippek. Hat igen ez nagyon ugy nez ki , hogy el lettünk felejtve. Pedig jo lett volna egy ket hasznos jo tanacs, nem de ?

Pedig meglepoen sokan szavaztak....

Udv,

Saco

szpetya · http://www.petyasite.hu 2008.06.10. 11:37:02

Szerintem nem lehet összehasonlítani egy nyílt forráskódú és egy saját fejlesztésű oldalt. A Joomla olyan amilyen. A sapcontrol.hu-n nekem nem annyira tetszik a menü. Ha rákattintok pl a tudásbázisra, akkor kijön még pár menüpont pár pixellel beljebb. Ha én arra rákattintok akkor az szürke lesz és az is marad ha egy másik menüpontra kattintok. Ez direkt van? Ha már ennél a menüstruktúránál maradtok akkor legalább csak az legyen szürke amin éppen van a user. Nekem személy szerint jobban tetszene itt egy dhtml-es megoldás.
Ha a fórumra kattintok akkir egy új ablakban nyílik meg. Miért? Ha rákattintok, bármelyik menüpontra az egész oldal újratöltődik. Miért? Elég lenne, ha csak a content rész töltődne újra. Nekem még a felső flash rész nem tetszik annyira... Nem tudom hogy miért de így ránézek és azt mondom hogy üres...

A saptippek.hu nál a menük jól vannak megcsinálva mert ott tényleg csak content rész töltődik újra. Viszont a hírlevél feliratkozás bugos. Nem kell valós E-mail címet megadni ahhoz, hogy feliratkozhassak. A fórumnál ugyan az a kérdésem, mint a sapcontrol.hu-nál. És most feltennék egy globális kérdést: Miért kell előre megírt fórumot használni? Szerintem egyik oldalba sem illik bele az a fórum. Nem egy nagy was ist das írni egy alap fórumot és akkor az legalább beleillene az oldalba.

Ezek teljesen saját vélemények.

Üdv
P

ferkho · http://www.saptippek.hu 2008.06.10. 23:31:26

Hi!

Nah, mint saptippek.hu developer válaszolok :)
1, hírlevél: láttam délután amikor feliratkoztál próba névvel és adsfasdf e-mail címmel. Lehet, hogy nem kiabált a form, hogy hahó! rossz címet adtál meg, de a regisztrációd érvénytelen, mert nem erősítetted meg. A megerősítéshez kiment volna egy email a megadott címre. Így nem lesznek feleslegesen kiküldött hírlevelek, a rendszer nem küld azoknak akik nem erősítették meg a feliratkozást. Aki valóban szeretné megkapni, nem fog helytelen címet megadni.
2, fórum: az smf egy igen tisztességesen kidolgozott, jól alakítható, sok pluginnel rendelkező fórum. A design !még! nem lett az oldalhoz alakítva, mert fontossági sorrendben ez csak hátrébb szerepel. Működik és jelenleg ez a lényeg. Időhiány miatt lett ez a megoldás választva.

SapCo · http://www.sapcontrol.hu 2008.06.11. 10:23:43

@szpetya Köszönjük az eszreveteleket. Igazabol teljesen igazat kell, hogy adjak neked. A joomlara igazabol idö es kapacitas hianyaban esetta valasztas. Nyilvan vannak eleg erös megkötesek de müködik es könnyü kezelni.

- A menü pont "Tudasbazis": probalom javitani.

- A felső flash rész: Tudnal nekünk megis valamilyen tanacsot adni, hogy mi az amiert nem tartod esztetikusnak? keves sok, lassu, gyors, nem informativ, stb ... ???

Elöre is köszi:

SapCo

Sós János · http://www.saptippek.hu 2008.06.11. 12:04:08

Kedves szpetya!
Köszönöm az észrevételeidet!
Idő hiányában most nem tudok érdemben válaszolni, illetve a ránk vonatkozó részt ferkho megválaszolta már.
Neki kell hogy igazat adjak, mert ha valaki fel akar iratkozni, akkor meg kell erősítenie azt. Nincs értelme falsch adatokat megadni.
Az igaz probléma ma jelentkezett, a captcha hiánya miatt valami jótétlélek elkezdte teleszemetelni a formot, szóval hamarosan változni fog a Kapcsolatfelvétel és a Tartalom küldése, illetve Hírlevél regisztráció formja.
Üdv,
Jani

Sós János · http://www.saptippek.hu 2008.06.11. 14:46:54

Nos, bekerült a captcha, bár a hírlevélnél még be kell izzíani valamit... :-)

inkvizítor 2008.06.11. 15:13:00

Ha már ilyen szépen kialakult minden akkor ideje (nagyon) hogy én is elmondjam a saját álláspontomat.
saptippek:
Ezt írod a hozzászólásodban:
"A látogatókat nem a title relevanciája foglalkoztatja, hanem a számukra is érthető és értékes tartalom."
Nos, akkor mivaaaan? Ugye te is úgy látod, hogy ez nem fontos a látogatóknak! Látod ezért mondom én, hogy legyen relevánsabb a title! Mert azt szinte csak a google olvassa!
Folytatom!

inkvizítor 2008.06.11. 15:34:25

Még mindig saptippek:
Nem egészen egyértelmű, hogy a szerkesztőket kereső "banner" egy link. Én kiemelném, hogy jobban lehessen látni, hogy kattintani érdemes.
Szabály: (nem én találtam ki)
Ha azt szeretnéd, hogy minél többen kattintsanak egy linkre, akkor tedd azt sokkal egyértelműbbé. Legalább más betűtípus, más szín, ha a hagyományos kék aláhúzott szöveg nem megy a design-hoz.
Másik szabály soha se csinálj olyan linket, hogy itt. Ennek két oka van: az egyik a google szereti, ha a hivatkozás is tartalmaz kulcsszavakat és ahová mutat ott tényleg azok a szavak vannak. Másik: egyszerűen jobban szem előtt van. És a te oldaladon van egy harmadik ok is. A google adsense hirdetés jobban kiemelt link, mint ami a saját oldaladon belül navigál. Megoldás: tényleg emeld ki jobban saját linkedet, vagy a google adsense-et fakítsd ki.
Szerintem egy hírlevél feliratkozásnál nem elég annyit írni, hogy add meg adataidat. Ha leírod, hogy féltve őrzött adataidat ugyan most elkérem, de cserében ... szóval ígérj valamit. Legalább annyit, hogy nem küldesz Spam-et. De, ha jót akarsz magadnak, akkor erre lényegesen több energiát fordíts. Csak az az ügyfél fog visszatérni hozzád, aki értékes információt [és nem szlogent :-)] kap Tőled.
Azt írod, hogy kevés a fórumozó. Hát igen! Én is szeretném, ha többen szólnának hozzá a kritikákhoz. A témákhoz nem értek, de indítottál valami olyan vitát, amitől a vércukor felmegy 33-ra? Nekem a seo.forumon sikerült. Azt hiszem azzal a címmel, hogy a seo nem ér semmit rekordot értem el. Néhány óra alatt 30 hozzászólás. Ha azt szeretnéd, hogy olvassák és használják a fórumodat, akkor bátran boríts ki a bilit! És egy húzós témánál (jól sikerült nyitómondat) a főlapon a helye a post címének. (legalább olyan fontos, mint az, hogy hozzászólásokat keresel...)
Na de ennyi macerálás épp elég volt! További elemzés már csak harmatozó sörök hosszú soráért....
Jöjjön a konkurencia...

inkvizítor 2008.06.11. 15:47:17

SAPcontrol:
Nem tudtam, hogy ilyen egyszerű lesz a linkek formátumának kritizálása. Cut+copy+paste helyett inkább olvasd el, amit az saptippekhez írtam.
És ugyanaz igaz a google adsense linkek színére is.
És ugyanaz a hírlevél feliratkozáshoz is.
Roppantul gyűlölöm, ha valaki így írja oda a kapcsolati űrlapra, hogy >> kapcsolat kukac sapcontrol pont hu

inkvizítor 2008.06.11. 15:57:10

Összefoglalás:
Én nem fogom a versenyt eldönteni. Pontosabban nem én fogom a versenyt eldönteni, hanem a piac. Látom mindkettőtök oldala PR2-es. A helyezéseket most nem nézem meg: Pedig érdekelne! Csak sok idő... Nézzétek meg, hogy www.etalonet.hu/responder/r.cgi?u=jPN1gxC6dGiC&l=19&m=224 mit mond róla! Hogyan? honlapkritika.blog.hu/2008/05/24/honlapkritika_tanfolyam_5_lesd_ki_a_konkurenciat
A kommentekbe várom az eredményt: ki nyert a SEO-ban? Vagyis a mindkettőtöknek fontos kulcsszóra ki került előbbre?
Az meg üzleti titok marad, hogy hány látogatóból lesz végleges, visszatérő ügyfél...

szpetya · http://www.petyasite.hu 2008.06.11. 17:29:26

Azért lenne érdemes leellenőrizni hogy valós-e az email cím mert az kevesebb erőforrást igényel mintha fals adatokat adsz meg és a cucc megpróbálja kiküldeni az email-t.

Sajna most nincs több időm majd re

Üdv
P

Sós János · http://www.saptippek.hu 2008.06.12. 18:49:31

Hello szpetya!

A saptippek.hu -n megtörtént az ellenőrzés beépítése a Hírlevél regisztrációhoz.

Ha érdekel a SAP, kérlek tisztelj meg bizalmaddal, illetve a sapcontrolt is, és adsfadsf helyett valós adatokkal regisztrálj! ;-)
Üdv,
Jani
süti beállítások módosítása