Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.06.19. 12:10 Popup Akadémikus

honlapkritika: legyőztem az egészséget

MIért nem a türelmes zónába került ez az oldal? Sokan kérdezik biztosan majd. Pedig a válasz egyszerű: Ez az oldal nem akar több lenni, mint ami ...

Egy egyszerű, humoros, bemutatkozó honlap.

De azért vannak hiányosságai:

  • - a nyitóoldalt eluralja a kép. (Önmagában nem is rossz, de azért az arányokra jobban lehetne vigyázni!
  • - azokon az oldalakon, amelyek valamilyen irodalmi tevékenységet folytatnak, különösen érzékeny vagyok a tipográfiára. Itt több hiba is van:
     
  • a.) A szöveg ráfolyik a képre. Valami bal-behúzás féle kellene rá...
  • b.) Az italic betűtípus ebben a méretben a legolvashatatlanabb betű.
  • c.) túl sok betűfajta (csupa nagy betű, többféle szín, bold, sok betűméret... szóval nincs semmi koncepció...)
és most nézzük a marketinget:

Neked tényleg lehet valami könyved, vagy csak ügyesen becsapod a látogatókat és adsz el nekik semmit. Csak fizessenek aztán keressenek meg a Hargitán... Nem viccelek! Ez az a téma, amiből nem volna viccet csinálnod. Amikor eladsz, akkor már legyen komoly az amúgy jópofa honlapod! Hidd el: aki a neten vásárol, az mind azt hiszi, hogy becsapják. Nyugtasd meg őket. Mutass be szemelvényeket a könyvedből. A fejezetnek pont ott legyen vége, ahol a legérdekesebb!

Csináld azt, amit most én fogok veled csinálni. (biztos vagyok benne, hogy meg fogsz keresni privát levélben... De úgy gondolom, hogy nem csak Te!)

Tehát:
Hogyan is adod el a könyveidet? Fizessenek érte 800.- Ft-ot a vevők! És akkor te fogod a jó pénzen kinyomtatott könyvedet és elküldöd nekik postán. Csomagolod (2-3 perc), elmész a postára (Na jó lehet, hogy egyszerre több könyvet is viszel...) Aztán csinálsz egy nyilvántartást, hogy ki fizetett neked és ki az akitől visszajött a csomagod, mert nem fizetett.
Mi az értéke ennek a módszernek? Az, hogy egy jószagú könyvet kap az olvasó, amiben benne van a Te aláírásod?

Tudod, hogy a helyedben én hogyan csinálnám? A kinyomtatott könyv árát felemelném mondjuk 3-4 szer olyan drágára. (+ postaköltség) Olvass bele valamelyik tanfolyamomban beszéltem az áremelés logikájáról... talán a második lecke körül... Úgy kereshetsz rá, hogy a keresőbe beírod a jobb hasábban a tanfolyam# szót és megkeresed, hogy melyik foglalkozik épp ezzel. Na ennyit az önreklámról...

De mindemellett árulhatnád a könyvedet továbbra is úgy, hogy a bevételed legyen továbbra is 800 Ft, mégse kelljen a könyvelned, az üygfeleknek sem kell semmi különleges pay-pal stb. A módszer ennél egyszerűbb... És itt a fejezetem vége... A többit privátban... Ha egyáltalán érdekel.

www.legyoztemazegeszseget.ro

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr51524538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tupacko · http://webpillango.org 2008.06.24. 10:19:49

Szerény véleményem szerint egy szép, egyszerű és letisztult oldal. A színek jók, nem ér utol a fejfájás, amikor az oldalra navigálok. Természetesen vannak hibák. Csak azokra hívnám fel a figyelmet, amelyeket a kritika nem tárgyalt.
Az egyik hiba, hogy az oldal nem veszi figyelembe, hogy szélesebb képernyők is léteznek. A fejlécben a képek egyszerűen ketté vannak vágva, ahol az oldal befejeződik. Egy favicon is jól mutatna, hogy ne a megszokott, alap Joomla ikon legyen látható. Semmi gond nincs a Joomlaval, csak ha már egyedi a téma, legyen egyedi az az árva ikon is :)
A szavazásnál nem tudom miért van minden nagybetűkkel írva, de zavaró, illetve az is szemet szúr, hogy rá van folyva a szavazatot kezelő két gomb a szövegre.
Ennyi lenne az észrevételem az oldalhoz :) Gratulálok!
süti beállítások módosítása