Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.08.06. 09:39 Popup Akadémikus

honlapkritika: opera-bongeszo.com (Szakértői oldal)

Párhuzamosan a www.honlapkritika.hu oldalon is fut már a kritika! Szakértői oldalak kategóriában.

Ami tetszik:

Navigáció:
Az oldalon egyértelműek a menüpontok, a tartalmak megfelelnek a feliratoknak.
10/10

Megjelenés:
Tényleg szőrszálhasogatás, mert minden a helyén van, de a túl széles sorok. Van olyan sor, ami 118 karakter széles. A javasolt szélesség olvashatósághoz 60 (max 80). Csak emiatt van az a bizonyos levonás.
10/9

Marketing:
MIndig is gyűlöltem, ha egy weboldal alján az van odaírva: Internet explorer, vagy firefox-ra optimalizálva az oldal: Tudom, hogy Te az operát akarod "eladni", de aki meg akarja "venni" annak éppen nincs operája. Tehát ne zárj ki senkit az oldal megnézéséből. Az oldalad nem az operát minősíti így felfelé, hanem az oldalad lefelé! Inkább valami vicces megjegyzés tegyél oda: "Ez az oldal megtekinthető mindenféle böngészővel, de én az Operát ajánlom, mert az a leggyorsabb!" Egyébként az OPeráról minden szépet és jót el lehet olvasni az oldaladon. Ha eddig nem töltöttem volna le, akkor most megtenném.
10/10

SEO:
Úgy általában rendben, bár érdemes lenne egy kicsit utánanézni a kulcsszósűrűségnek, és a title tag-nek.)
10/8

Szabványok:
Az oldal megfelel a szabványoknak.
10/10

Ami nem tetszik:
A feliratkozásnál (belépésnél) nincs tisztázva, hogy miért is kell feliratkoznom. Hírleveleket fogok kapni? VAgy csak így lesz jogosultságom bármihez? De mihez? Vagy itt gyűjtöd az email címeket, amit aztán szabad piacon árulsz? A belépés (feliratkozás) formot én a google adsense fölé tenném: mégiscsak fontos volna, hogy minél többen "belépjenek". Nem?!?

www.opera-bongeszo.com

Kép a www.honlapkritika.hu oldalon!

 

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr59603057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hutchington 2008.08.07. 06:30:11

Az oldal megfelel a szabványoknak? Van benne 3db XHTML és és 10db CSS hiba, ami nem valid!

Lali_ 2008.08.08. 21:22:23

Huh..Hasznos tanácsok, köszönöm

Amikor nézték lehet, hogy valid volt, de a kiemelt hír alatti tartalmak állandóan változnak, így kerülhet bele hiba, mert ezekszerint az FCK editor nem szűr ki menden bakit...

SEO: Az oldal nemrég lett átállítva 301-el, ezért a régit még előrréb hozza, de ha jól megy, akkor ha ez feltűnik neki, reményeim szerint feljebb lép, plussz kezdtem a linkeket is gyűjtögetni :)

Ahogyan az eddigi oldalamnál néztem az Opera a legfontosabb kulcsszó, azt ütik be legtöbben, sokkal többen mint pl az Opera böngésző szót, ezért lett az ami..

Akkor ezt a regisztrálós oldalt megpiszkálom, az a baj, hogy az adsenset nemtudom lejebb tenni, mert ha az oldalsó blokba teszem be, akkor nem hajlandó megjelenni, mert elizéli a kódot (Drupal cms), így a sablon fájlba kellett betenni és ott olyan van, hogy a blokkok alá, vagy fölé...

Azért lett ilyen széles, mert a dupla menüsek meg túl keskenyek voltak és még egy 640 széles kép sem fért be...A szöveges sávot megpróbálom azért egy picit keskenyíteni

A footerbe azért tettem azt, hogy mégtöbb link legyen a minire és az operára, bár ez valószínűleg mindegy :)

Egyébként azért kell opera, hogy lásd pl az árnyékolt betüket :)
süti beállítások módosítása