Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.08.08. 20:48 Popup Akadémikus

Honlapkritika.hu KontraSpam

Nincs búcsú a blogtól, de beindult a www.honlapkritika.hu

Egyelőre csak próbaüzem!

De a blog sem áll le! Csak átalakul!

Addig is egy apró ötlet ajándékba!

Hogyan küldhetek spam-et úgy, hogy nem fog feljelenteni, aki kapni fogja?

A megoldás: KontraSpam
Ezt a fogalmat ne keresd a wikipedián. Én találtam ki néhány órája.

Kellett valami nevet adni, mert működik.

Sok spam-et kapok! Gondolom Ti is. Mi lenne, ha mindre válaszolnék? Tudom, hogy nem mindegyik feladónak lehet ugyanarra a címre válaszlevelet küldeni. De a többség nem foglalkozik ezzel. Ezeknek tudok koűönnyen kontraspam-et küldeni. Minden email szolgáltatónál beállítható az autreply funkciója.
Ide azt szokták írni általában, hogy "Leveledet megkaptam. Amikor elolvasom válaszolok!" Na ennél feleslegesebb szöveg kevés van! Miért pazarolják erre a billenytűzetet?
Van egy jobb ötletem: Egyszerűen írj ide reklámot!
Mindenki, aki Neked levelet küld - és létező emial címről küldi és nem "noreply" címről - meg fogja kapni a reklámodat. Csak egyszer kell beállítanod, és ha sok spam-et kapsz, sok reklámot fogsz visszaküldeni. És még meg sem haragudhat érte: az első levelet ő küldte. A te leveled tehát már nem spam!

Nem egy különleges ötlet, tudom! Csak az elnevezés új. De, ha egyetlen vevőt hoz már megéri azt a néhány percet, amit a beállítással töltesz.

A kontraspam mennyire új ötlet?

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr38607325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SAP · http://www.saptippek.hu 2008.08.14. 22:37:30

Szia!

Érdekes elgondolás, de nekem egy ponton nem tetszik:

Van egy e-mail címem, amit használok, sok spamet kapok rá, Erre a normál címre nem fogok beállítani egy autoreplyt, mert ha normális ember küld nekem levelet, akkor annak is vissza fog menni automatikusan az én reklámom. És ez így nem teljesen jó.
Vagy arra gondoltál, hogy tartson fenn magának mindenki egy e-mailt külön erre a célra, csalinak?

Inkvizítor · http://www.relaxmester.hu 2008.08.15. 08:56:17

Szerintem egy egysoros reklám, amit a számláidra, leveleid, emailjeid végére, borítékodra stb szoktál küldeni nem árt még ismerősnek sem.
Vagy Te ezt sem használod ki?
Ha nagyon tartasz tőle, akkor írd oda: "Ezt az automatikus válaszüzenetet a legjobb barátaim is megkapják, mert tudom, hogy fontos!"
AZ én barátaim közül eddig egy sem kifogásolta a levelet.

Szekeres Júlia · http://termeszetes-szamok.hu 2008.09.15. 15:06:49

Az a baj, hogy spam is kétféle van (legalább): az egyik valóban az, aminek látszik: kéretlen reklámlevél. Ezekre jó az ötlet. De a többség valójában nem azért íródott, hogy valamit eladjon neked, hanem azért, hogy valamit elvegyen tőled! Adatokat, címlistádban szereplő címeket, stb., de legalább azt az információt, hogy él a címed. Amikor válaszolsz egy ilyen spam-re, akkor elárulod magad. Én ezért sosem állítok be automatikus válaszüzeneteket. Ha olyan a helyzet, inkább átirányítom a leveleimet a kollégám címére (ehhez mondjuk alapból érdemes szétválasztani az üzleti és a magánlevelezést).

Juli
süti beállítások módosítása