Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.12.11. 06:30 Popup Akadémikus

Linkmarketing szempontból: Mondj véleményt a lap.hu-ról!

Ennek a bejegyzésnek nem csak az a célja, hogy szidjuk a lap.hu egyes szerkersztőit!

Ennél többet szeretnék elérni!

A linkmarketing nem tud meglenni a lap.hu nélkül. A linképítés egyik alapja, hogy minél több lap.hu-s oldalra felkerüljön egy olyan link, amiért cserében nem kell viszontlinket (backlink-et) adni.

Elhatároztam, hogy a linkmarketinggel foglalkozók segítésére felveszem a küzdelmet a lap.hu mint a legismertebb hazai linkgyűjtemény főszerkesztőivel.

Hogy ez Dávid és Góliát harca lesz, vagy inkább szélmalomharc, még előre nem tudom. Az viszont biztos, hogy türelmes leszek. Felkeresem a főszerkesztőket és a kapott vélemények alapján állásfoglalást fogok tőlük kicsikarni.

Ezért minél több konkrét példa kellene: Mikor, milyen honlapot utasított vissza egy szerkesztő? Milyen indoklást adott hozzá? Az indoklás miben volt kifogásolható.

Tudom, hogy munkám sziszifuszi lesz, mert a lap.hu főszerkesztői (főleg a tulajdonosai) meg lehetnek elégedve azzal a bevétellel, amit az oldal nekik hoz. Nem feltétlenül érdekük foglalkozni holmi linkmarketinggel, linkgyűjtéssel, látogatónöveléssel foglalkozó egyénekkel.

 

14 komment · 2 trackback

Címkék: seo keresőoptimalizálás linkgyűjtemény linkmarketing látogatottságnövelés linkgyűjtés


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr43816578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: agen bola 2019.05.19. 20:48:39

Caught tg captions - Adderall vigina

Trackback: Miért Éri Meg a Külföldi Linképítés? 2009.12.26. 20:11:51

Magyarországon valóban véges azoknak a weboldalaknak a száma, ahová elhelyezhetjük linkjeinket. Azonban az internet határtalan, tehát miért ne tehetnénk fel linkjeinket külföldi oldalakra?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slamx 2008.12.11. 17:57:45

Nem sziszifuszi munka lesz ez, ha nem értelmetlen.
Minden lapszerkesztő valójában önálló kritériumrendszer alapján vehet fel egy oldalt a linkgyűjteményébe vagy utasíthat el. Egy fő irányvonal van: Az előre meghatározott kritériumoktól ne térjen el senki kedvéért. Ha ezt egy szerkesztő tartja, akkor lehet menni a Startlaphoz panaszkodni, de semmi értelme...
(Természetesen itt logikus és bármikor védhető kritériumokra gondolok, nem olyan blődségekre, hogy "konkurencia, tehát nem veszem fel....", stb...)

Különben szerintem a szerkesztők többségének tele van a t**e azzal, hogy mindenki aki egy sablon segítségével össze tud hozni egy honlapot, már jelentkezik is, hogy az Ő lapját tessék felvenni a gyűjteménybe.
(Persze ez csak magánvélemény.)

Szóval szerintem csak nagy általánosságokat tudsz majd végül megállapítani, mást nem nagyon.

KissPéter 2008.12.17. 12:29:45

Mi lenne itt igazából a cél, a kérdés, azt nem értem.

A linkmarketing témában valóban nagy segítség a lap.hu, de szerintem inkább a direkt látogatásokban van nagy haszna.

szeszterke · http://mlmhogyan.com/ 2008.12.17. 16:54:42

Szerintem a lap.hu és a hasonló oldalak szerkesztői azért vállalják a témák szerkesztését, mert így saját oldaluknak létrehoznak egy csomó linket, reklámfelületeken helyezhetik el a saját reklámjaikat, gondolom el is adhatják a reklámfelületeket és a bevétel az övék. Ez nagyon izgalmas míg össze nem állítanak egy oldalt és keresik hozzá a megfelelő számú linket. Mikor kész, valószínűleg inkább már nyűg az egész.

Rung András · http://www.twitter.com/rungandras 2008.12.18. 15:26:53

Én elég sok linket jegyeztettem már be oda életemben. Volt pár igazi bunkó, de alapvetően jók a tapasztalataim. Nekem nem is igazán az volt a gond, hogy elutasítottak minket, hanem néha, hogy milyen stílusban tették.

Popup Akadémikus · http://www.popupkeszito.hu 2009.01.04. 10:21:29

A seo szempontból valóban szinte lenegedhetetlenek ezek az oldalak. Jól irányzott viszont-linkekkel széepn lehet a PR értéket emelni. (Nem beszélve arról, hogy igazán hozzáértő linkmarketinggel még látogatókat - vagyis vevőket - is lehet szerezni.)

Kikötő Online 2009.01.05. 11:39:35

Nekem általában nem az elutasítással szokott problémám lenni. Nem kaptam még soha bunkó elutasítást. A gondom az időintervallummal van. Elvileg egy hónapon belül reagálniuk kell a szerkesztőknek, de van olyan linkajánlásom, amit már vagy két hónapja csináltam.
Van olyan eset is, hogy nem szólnak vissza, ha elutasítják, vagy felteszik. Ezt onnan tudom, hogy ajánlottam egyszer egy linket, semmi hír róla, aztán egy hónappal később egy másikat. Utóbbi most megtalálható az adott lap.hu oldalon, amit először ajánlottam, arról semmi hír.

TLSoft · http://www.tlsoft.hu 2009.01.13. 18:26:05

Az az igazság, hogy én jobb szeretem elkerülni a lap.hu oldalakat. Véleményem szerint külföldi katalógus linkekkel felül lehet múlni a lap.hu -k erősségét SEO szempontból.
Látogatószerzésre a népszerűbb kategóriák lap.hu katalógusai viszont jók.

BlogGazda 2009.01.26. 17:00:36

Én vitatkoznék Veled! Szerintem a lap.hu igen is fontos a linkmarketing szempontjából:
1. Sok valóban releváns linket lehet gyűjteni.
2. Vannak egész jó PR értékű oldalak, ahová regisztrálva hamarabb növekszik a PR érték.
3. Akárki akármit is mond: a linkek számánál többet ér egy vevő, akit a lap.hu küld, mint 10 backlink, amelyik sohasem hoz vevőt közvetlenül.

A linkmarketing külföldi oldalakon csak arra jó, hogy másodlagosan generáljon ügyfeleket: azzal, hogy a találati lista elejére kerülsz az oldaladdal. Na és azért ez sem utolsó szempont! :-)

Popup Akadémikus · http://www.popupkeszito.hu 2009.01.26. 17:08:12

Örömhírem van!

Válaszolt a lap.hu!

Arra bíztatott, hogy akinek baja van a szerkesztőkkel, az jelezze.
Más - linkmarketinggel kapcsolatos - fórumokon is olvastam a témáról.

Ott olyan példákat is tudtak adni, hogy a lap.hu valóban elvette egy oldal szerkesztését valakitől, mert olyan oldalakat tiltott ki, akit nem kellett volna.

Tehát mégis működik a szerkesztő-moderálás.

Gyomdoktor · www.gyomdoktor.blog.hu 2009.03.06. 14:05:29

Sziasztok!
István! Nem kapok Tőled értesítőt, lehet, hogy leiratkoztam? Pedig ez a lap.hu cécó engem is érint, tudnék mesélni. Majd megírom! Valamikor hamarosan.
Szeretettel üdv
A.

foresight · http://www.foresight.hu/ 2010.05.12. 13:33:40

Nos igen! A lap.hu háború :-) Aki ezzel foglalkozik nyilván vannak pozitív és negatív tapasztalatai is. Talán az egyetlen dolog, ami szerintem gondot jelent - és ezzel lehet hogy vitát okozok - hogy sok esetben az indoklás csak sablon, pedig több címről, több helyről több kategóriába is ajánlottam oldalt ugyan arra a lap.hu sitra. Egyszerűen a konkurencia szűréséről van szó. Ez nyilván való :-) (mondhatnám hogy szerszterke-vel értek egyet. Tisztelet a kivételnek, amiből szerencsére jóval több van a szerkesztők között.

Popup Akadémikus · http://www.popupkeszito.hu 2010.05.12. 19:51:03

@foresight:
A háború, hát háború. Be kell vetni a legmodernebb és legkeméynebb eszközt. Észrevételedet közöld a főszerkesztőséggel. Ha elég türelmes és kitartó vagy, és megfelelően alá tudod támasztani igazadat, akkor a szerkesztőt ki lehet záratni a szerkesztésből.
Légy körültekintő és figyelj minden szavadra, amit a főszerkesztőnek írsz! Tudnod kell a szerkesztő az utolsó csepp véréig küzedni fog az ellen, hogy elvegyék a szerkesztési jogot tőle. De harcod nem reménytelen. Ha ügyes leszel lehetsz még te is a szerkesztő.
Erről szól a lap.hu szabályzata.

deltafly · https://edzoruha.com 2010.11.14. 13:02:14

laphuval háborúzni? Nem értem.
Az igaz, hogy itthon meghatározó, de semmi sem tart örökké. Bejöhet simán egy külföldi cég ami megeszi, de addig is a netezők felének a laphu lesz a kezdőlapja, mert ott van mögötte egy médiabirodalom, ami nem csak az online médiában tolja...
süti beállítások módosítása