Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.03.19. 08:45 Popup Akadémikus

honlapkritika.blog.hu laza kis teszt: g3.hu

Igazából nem tudom, hogy egy ennyire speciális témakörrel foglalkozó vállalkozásnak hogyan kell olyan honlapot csinálni, ami az érdeklődést felkelti.

Semmi esetre sem egy lefejezett ember kéznyújtása az ideális bizalomépítő lépés: erről a napokban már írtam a Creditbróker-nél (ide kattintva megnézhető) .

Inkább arra a helyre elégedett partnerek véleményét kellene feltenni: Milyen nagyon gyors volt a G3, milyen olcsó volt a G3. (nem tudom, hogy miben olyan jó a G3, de azt kellene kihangsúlyozni.) A lényeg, hogy a történetnek igaznak kell lennie.

Apróbb hibák: karakterkódolás nem jó. (IE7-tel nézve a magyar ékezetek helyett kalapos ékezetek vannak. A bal felső sarokból hiányzik valami: helyette egy elegáns piros X van.) Ilyen hiba van a kapcsolati űrlapon is...

A megrendelés oldalnak nincs tartalma: vagy a menüpontot kellene törölni, vagy tartalmat kellene fejleszteni hozzá.

Egy kicsit a SEO-n is lehetne javítani. A kulcsszó sűrűség:

gyártás

2.08 %
főoldal2.08 %
készülékeink2.08 %
ana2.08 %
digi2.08 %
átalakitó2.08 %
áramkörök2.08 %
fejlesztéseink2.08 %
megfelelő2.08 %
egyedi2.08 %
piaci2.08 %
igény2.08 %
 Valóban ezek a legfontosabb kulcsszavak? (egyedi piaci igény megfelelő  készülékeink főoldal)

A title 3 szó 27 % relevancia!

kulcsszavaknál 68 % relavancia...

leírásban 45 % relevancia!

Ha már ennyire szakterületen dolgozol, akkor érdemes lenne a google-re is odafigyelni.

 

12 komment

Címkék: google seo optimalizálás


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr61386236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dávid · http://www.adventures.hu 2008.03.19. 17:04:27

Hát asszem megint mondanom kell egy-két dolgot. Az egyik megint neked szól, Inkvizítor: Ne vegyél fel elkészületlen honlapot! Ezen a honlaponkét olyan menüpont is van, mely mögött nincs tartalom. Van elég sok kész honlap, ezeket én elutasíttanám elkészülésig...

A honlapról: Tulajdonos! Ha a honlap irányából elég forgalmad érkezik, akkor ne olvasd tovább, mert a célodat elérted.
Ha viszont Te magad is úgy érzed, van mit fejleszteni, akkor a következőket feltétlenül vizsgáld meg:

HELYESÍRÁSI HIBA A MENÜBEN!!! (Kombinát hőmérők) Ez megengedhetetlen.
Aztán: a dHtml menüket ebben a formában nem ajánlom, mivel a betütípus változásakor szambázik minden. De hát ezt te is láttad, miér hagytad?? Használj inkább különböző színeket onMouse-ra, hagyd ezt a vastagítást.
A lefejezett csávóról nem beszélek, volt már róla szó. A footert tedd a helyére, mert az se túl igényes.

Amúgy mondok valamit. Nekem tetszik az oldal, a hibáktól eltekintve. Szerintem abban a szegmensben, ahol nyomultok, ez elég lehet. Szerintem párhuzamban van a tevékenységetekkel a megjelenése, de a hibákat ki kell javítani. Mondjuk 1-2 órás munka, szóval nem is értem, hogy miért hagytátok benne.

hag · http://www.onethreestudio.com 2008.03.19. 19:46:31

Udv, na sikerult elnyomkodnom igy kezdhetem elolrol a wall-of-textet.

Szoval szepen sorban:

meta description lehetne osszefuggo szoveg, akar hosszabb is, ezt jeleniti meg google kereso oldal es ez nem a legjobb talan.

kodba belenezve orommel tapasztaltam az xhtml+css jelelnletet, kicsit szomorubb voltam mikor validator egyiket sem hozta ki validnak, bar ezt az elcsuszott footer (bal menu oldalaknal) mar sejtette.

design ugyileg mar kicsit nagyobb a gond, oke megertem hogy villamosmernokok jobban ertenek a programozashoz mint a grafikahoz, dehat akkor is. ezert is allok kicsit ertetlenul mikor latom hogy az oldal nem dinamikus, de ha ez az Onok igenyeinek megfelel akkor semmi gond.
grafikara meg kesobb visszaterek.

Amit en szemely szerint hianyolok az a referenciak; bar feltetelezem itt sokszor nem is annyira nyilvanosak ezek az adatok, de megis jol mutatna hogyha akad nagyobb nev a repertoarban; illetve a keszulekek menupontnal a keszulekekrol adott adatokat kicsit keveslem, par keppel is meglehetne toldani a dolgot; illetve egy csomo adat hianyzik a keszulekekrol (meretek?).

designrol meg: kicsit komolytalan, nem eleg "uzleti" a dolog. talan lenne egy ajanlatom Onok szamara, villamosmernok tanulokent szivugyemnek erzem a magyar elektronikat tamogatni:)

hag · http://kocsmy.deviantart.com 2008.03.19. 20:10:59

meg 1 dolog amit elfelejtettem:
tobbnyelvuseg.
nemet, angol.
szerintem nagyon fontos lenne, bar Onok tudjak mennyire jellemzo a kulfoldi megrendelo (tippre a tobbseg szerintem:) )

Barabás Csaba · http://vallalkozok.blog.hu 2008.03.20. 00:31:48

Irtatok a SEO-rol (meg hozzatennem, hogy a kepek nincsenek optimalizalva, pedig a google azt is kemenyen pontozza) en irok az marketingrol.
A legnagyobb hiba, amit el lehet kovetni az, ha magadrol beszelsz mar a nyito oldalon. Az elso mondaton kivul az egesz szoveg rolad es a vallalkozasodrol szol. Hidd el nekem, a latogatot csak az(!) erdekli, hogy neki milyne haszna szarmazik. Hogy te mit szeretnel es mit miert csinalsz, ot nem erdekli, hanem tovabbkattint...
Ot masodperced van, ha azalatt nem tudtad megfogni a latogatot, akkor tovabbkattint, se te sem en nem idozunk tovabb egyetlen weboldalon sem, hacsak valami fel nem kelti az erdeklodesunket - ezert irjal rolam, az en problemamrol az en hasznomrol, csigazd fel az erdeklodesem, keltsd fel a vagyat bennem h tovabb olvassalak - jo ertekesitesi szoveg kell.
Ezen kivul meg sok minden mas vna amin javitani de ha az elso lepes nincs meg, kar tovabb elemezni...

ha · http://kocsmy.deviantart.com 2008.03.20. 01:39:33

Csaba: egy kicsit vitatkoznek Veled ha nem banod.

Egyetertek azokkal amiket irtal, DE itt egy nagyon specialis retegnek szol az oldal.

Nem fog barki csak ugy aramkort terveztetni, mert jokedve ugykivanja:)

Valoban kicsit lehetne finomitani a szovegeken a fooldalon hogy meg egyertelmubb es targyilagosabb legyen a dolog, bar egy ilyen ceges honlapnal erosen ketelkedem, hogy azokat a marketingeszkozoket kene alkalmazni mint az atlagos ebook, ilyen ilyan tomegtermek elados oldalakon.

Szoval valamit csiszolni kell, de csak ugyesen.

ui.: referenciaknak latom ittvan nagyobb magyar mobil szolgaltatok, hat ennyire nemkene "eldugni"; valami logo siman mehetne referencia menupontba vagy ilyesmi...

Popup Akadémikus · http://www.popupkeszito.hu 2008.03.20. 09:00:34

Dávid!

Azt írtad, hogy ki kellene zárnom az olyan oldalakat, akik ennyire kezdők, hogy még el nem készült menüponmtok is vannak benne... Húsvét hétfőre ezzel kapcsolatban írok majd egy új oldalt erről. (hétfőn szerintem senki sem akar kritikát írni, de néhány szolgálati közlemény éppen jól fog jönni.) A nyuszika is fog hozni valamit...

Barabás Csaba · http://vallalkozok.blog.hu 2008.03.20. 10:25:17

ha : A jol megvalasztott celkozonseg sem kivancsi rad, oket is csak a sajat problemajuk erdekli.
Ertsd ugy, hogy ha engem erdekelne egy ekrti funyiro es szeretnek is egyet, meg infokat rola, akkor ha talalok is egy olyan oldalt, amelyik ezzel foglalkozik, majd a tulaj azzal faraszt engem, hogy mikor es milyen elgondolasbol kezdett el ezzel foglalkozni meg mit csinalt harom evvel ezelott es milyen tervei vannak...hamar begurulok es tovabbkattintok, mert az engem nem erdekel.
Irtam errol az e-bookomban eleg reszeltesen
vallalkozok.com/bevezetes-vallalkozok-vilagaba.html
18-as oldal, hidd el, megeri azt a 3-4 percet raszanni mig elolvasod, sok profitot menthetsz meg ha jol megerted.

hag · http://kocsmy.deviantart.com 2008.03.20. 21:45:44

ha=hag, csak lemaradt a g.

Szerintem nem stimmel ide ez a nezopont. Itt nem tomegtermekrol van szo. Itt aki egy ilyen ceggel szerzodik igenis az a legfontosabb hogy eddig miket csinalt a ceg es milyen sikereket ert el, milyen dolgokat valositott meg. Le is irom hogy miert.

Funyiro? Nem is hasonlithato ehhez a temahoz szerintem. Funyirot tegyuk fel minden 10,000. ember vesz, nagy valoszinuseggel valami nagyaruhazban, esetleg kisebben, de nem valoszinu hogy funyiro teszteket fog olvasni (lol). Igen, funyiro helyett irhattal volna BARMIT szinte, en is tudom.

De itt elektronikai gyartasrol van szo, es nem minden 1000. de megcsak nem is minden 50,000. ceget erinti a dolog, hanem Magyarorszagon csak par szazat, esetleg ezret.

Ebben az iparban nem arrol szol a dolog, hogy en "Fantasztikusan tervezett es gyartott digitalis aramkorok a legjobb minosegben, 30napos penzvisszafizetesi garancia, 1et fizet 2ot vihet" stb. Es miert nem? Mert akik donteseket hoznak ezekrol a dolgokrol TELJES mertekben tisztaban vannak azzal hogy itt nem szabad figyelembe venni annyira a marketingszoveget mint a hetvegi bevesarlasnal (ahol bevillan a tegnap esti pervol reklam), itt van par nagyon fontos alapszempont amit nezni kell es aminek 110%osan meg kell felelnie a kivitelezo cegnek es akkor veluk dolgoznak.

Egyszeruen tul szuk a reteg es ha valami nevetseges szoveggel allnak elo az komolytalanna teszi a dolgot.

Nyilvan lehetne csiszolni a szovegen, ezt eddig is leirtam, de alapvetoen en ehhez tartanam magam.

egyebkent letoltom a konyvedet, jovoheten lesz idom es beleolvasok, kivancsi vagyok.

Gáspár György · http://honlapkritika.blog.hu/2008/03/19/honlapkritika_blog_hu_laza_kis_teszt_g3_hu#comments 2008.06.30. 16:49:00

Köszönöm a kritikát ma néztem meg először, ha a honlapot újra megnézitek, változást fogtok találni. Azt kell mondanom, minden hozászólónak és a Kritikusnak igaza van!!!!!!
Egyfolytában próbálom faragni a tartalmat, a design-t kevésbé.
Ebben a szegmensben nem elsőrendű szempont.
Még egyszer köszönet, várom a további kritikát és javaslatokat!

Gáspár György · http://www.g3.hu 2008.07.02. 17:09:10

Már módosítottam is egy-két dolgot. Most a lefejezett kéznyújtó pasin dolgozom.

Gáspár György · http://www.g3.hu 2008.08.11. 12:38:08

Már PR is van!

Inkvizítor · http://www.relaxmester.hu 2008.08.11. 13:38:02

Óriási hiba!
VAn két reklám az oldaladon! Ha rákattintok, úgy elvisz, hogy öröm hozzád visszatalálni. Ha mindenáron ragaszkodsz ahhoz, hogy legyen ott ez a két banner, akkor legalább "_blank" oldalon nyisd meg!
A lefejezett emberről már beszéltem valahol. Borzasztóan rontja a honlap megítélését. Inkább tedd oda egészalakos fotódat, de íyg nekem egy sunyi kéznyújtásnak tűnik. Nem tudok a szemébe nézni amikor nyújtja a kezét.
süti beállítások módosítása