Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.03.15. 16:27 Popup Akadémikus

honlapkritika.blog.hu terítéken:cinemateka.hu

Szolgálati közlemény 2008.03.14.  

Egy kis szombat délutáni téma:

Gyakran leszólom azokat az oldalakat, amelyek flash-t tartalmaznak. Most mégis egy kis kivételt teszek... Szerintem a cinemateka.hu éppen annak a célközönségnek készült, aki számítógéppel játszik, esténként DVD-t néz. Ennek megfelelő a lap tetején látható flash. HA az mindig aktuális, akkor az a legjobb helyen van. (szerintem) Az a közönség, aki a célközönséged - gondolom - egyszerre több flash-t is tud nézni az oldalon. Engem zavar, de téged az ne zavarjon!

Ami viszont súlyos hiba, hogy van néhány DVD-kép, ami hiányzik... Egyszerűen "piros-x" van helyette. Ez nagyon sokat ront a honlap minőségén. Olyan mintha nem lenne kész...

Inkább legyen ott valami "Nincs kép felirat", vagy a korosztály megjelölés (12) (16) (18). Ez még jobban felkelti az érdeklődést, mint a semmi.

Még egy dolog... A látogató nincs arra ösztönözve, hogy menjen el hozzád. Megnézi a választékot aztán beugrik a legközelebbi DVD-tékába. (és nem hozzád!!!)

Egy marketing tanácsom a következő: lehessen kupont kinyomtatni az oldalról. És ha hozza magával a kupont, akkor kap valamit a boltban, vagy összegyűjt ## db kupont, akkor "ez, meg ez" lesz! Tehát, ha már itt van az ügyfeled, akkor ne engedd tovább anélkül, hogy ne érezzen vágyat arra, hogy bemenjen hozzád.

És akkor még mindig olyan vagy mint a többi.

Nem nagyon járok videotékába. Nem tudom hogyan működik, de úgy gondolom, hogy van olyan, hogy az illető bemegy hozzád, mert lát egy filmet, amit meg akar nézni. És akkor esik "pofára", mert nincs benn a film. Mi lenne, ha csinálnál egy emelt díjas szolgálatatást. Küld egy sms-t a kolláganő félreteszi a filmet neki, vayg visszaküld egy sms-t, ha éppen nincs bent a DVD. Vagy ez nagy őrültség és senkinek sem kellene? A kommentbe írd meg erről a véleményedet és ha kell a kommentbe leírom, hogy melyik cégnél a legelőnyösebb az emelt díjas sms szolgáltatás. HAdd tudja meg más is.

Még egy kérdés: miért nem csinálsz hírlevelekre való feliratkozást. Egy jó automata levelezőrendszerrel ezt ingyen (munka nélkül) le tudnád kezelni és a vevőket magadnál tudod tartani. Ha meg van valami újdonságod, akkor értesíteni tudod hírlevélben.

Nézd meg a Mr. Sales öltönyboltot. Nála is van ilyen, pedig öltönyt ritkábban vesz az ember, mint ahányszor dvd-t kölcsönöz. És email címeket tudsz gyűjteni a boltban is. Legyen törzstag, csak adja meg email címét. Óriási ereje van az email marketingnek, ha folyamatosan kommunkikálsz az ügyfeleiddel. Ezt le is merném fogadni. VAgy nincs jó hírlevélrendszered? Kérdezd meg tőlem! (kommentben) Egyszeri 20-30 ezres beruházással többszörösét hozza vissza egy év alatt... Ebben biztos vagyok.

 

www.cinemateka.hu

 

6 komment

Címkék: flash hírlevél honlapdesign direkt marketing marketing hirlevél


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr79377427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hag · http://kocsmy.deviantart.com 2008.03.15. 18:57:18

akkor:
graphic &usability:
a fenti flash csak egy template oldalbol van veve, rosszabb esetben az egesz oldal csak template. ( sajat fejlesztes, amit erosen ketlek akkor sry)

www.webimage.hu/
mint mar regebben leirtam Nagyon csunya designt csinal (1-2 kiveteltol eltekintve), kifejezetten bantja az ember szemet.

menjunk sorba:
-a nem egysegesitett ui (oldalmenuk fejlece, stb) amator, olcsó, pistike design erzeset kelti.

-a footerben fekete alapra sotetkekkel irni megintcsak nem egy jo huzas

-jobb szelen a futo fekete-narancs ize meg jo is lenne esetleg, de hogy kulso keretnek ez a iszonyat csunya narancs szin van berakva sokat ront az osszkepen (nyilvan nagyfelbontasban tobb latszik ebbol)

- bal oldalt az elcsépelt izgő mozgó flashek rengeteget rontanak az osszkepen.

OFF:
István emailemre bokj mar valamit hogy wasistdas!
thx :)

kritikus 2008.03.15. 20:15:17

Hag!

Én lettem megszólítva?

Yosi 2008.03.15. 20:33:07

Az sms értesítő rendszer működik, ugyan nem emelt díjas, hanem ingyenes ! De érdekelne az emelt díjas rendszer is, más ügyben. Sőt, már Skype-on is elérhető a kölcsönző és lehet érdeklődni, szóban, vagy írásban.
Az X sajnos az IE hibája,(ha a borító véletlenül tartalmaz ékezetes betűt annak annyi) ugyan tudom, hogy a legtöbb felhasználó ezt használja, de ha ránéz valaki Mozillával annak tökéletesen fog működni.
A hírlevél valóban jó ötlet, mi is gondolkoztunk rajta, de egyenlőre csak egy hete van Internet a kölcsönzőben. A levelező rendszer érdekel, én a Mozilla Thunderbird programmal fognék hozzá magamtól, ez ingyenes és létrehoznék egy külön partnerlistát azoknak akik feliratkoznak a szolgáltatásra.
Tervbe van véve egy olyan funkció is, ami révén a Internetezők bele tudnának nézni a filmbe, egy röpke pár perc erejéig.
Várom az építő jellegű kritikákat !

hag · http://kocsmy.deviantart.com 2008.03.15. 22:07:14

"Hag!

Én lettem megszólítva?"
A végén igen!

Dávid · http://www.adventures.hu 2008.03.15. 22:23:23

Hát én adok neked szívesen (kritikát), ha nem bírod, kérlek, ne olvasd, mert úgy jársz, mint bkalman, kiakadsz mint az Ikarusz csuklós forgózsámolya. (Amúgy nézte vki bkalman odlalat azota? Mert én igen, és azért csak változtatott az öreg ezt-azt, szal nem volt érdemtelen elkenni a száját - mégha mocskos is a pofám, amit elismerek....)

Na,
Ami tetszett, az nem sok volt. A DVD kisképek középen jók, szépek. Jó, hogy lehet szavazni a filmekre, és mások látják a véleményt.
A szavazás nem túl izgalmas, de ha te előbb tudod megszerezni, amit többen várnak, akkor hasznos.
A design csapnivaló. Gáz a flash - nem mert flash,- hanem mert gáz. CSúnya, túl nagy, és nem vagyok benne biztos, hogy saját. De hogy felesleges, az tuti. AMúgy is a szemem ugrik ki, ha nézem a site-ot, de hogy még mozog is... A szinek marketing szempontból jók lennének, de ezen a weboldalon rossul vannak használva. A fekete háttér nem előnyös, a narancssárgát és kéket fehér háttérre tenném, (de inkább sehova).
Aztán... Ahogy látom, neked fontosabb, hogy reklámfelületet adj el, meg hogy bluraj diszket reklámozz, hisz ezek akkkora méretben vannak az oldalsávon, hogy nem lehet mellé nézni. Ez is gáz. Vagy füreden ezt így viszik? Nem hiszem, szal sztem felesleges. Ahogy az alsó flame is - tényleg pistike dizájn.
Már másnak is mondtam - a design el se kezd javítani, elölről kell kezdeni. Én tuti néznék külföldi hasonló oldalt, ami jó, és lelopnám az ötleteket. Nem 1:1-be , csak ötlet szinten és szín kombináció szinten. Elsőre ez jutott eszembe.
Amúgy ha jól megy a téka, akkor ne görcsölj rá a témára nagyon, mert a te pénzed nem ettől lesz lényegesen több - DE hosszabb távon fejlesztened kell, ahogy mondták, hyrlevél, stb... Amíg nem volt torent, én is tékáztam, de nem néztem weben, hogy mi a helyzet, hazafelé beugrottam, azt csá... De ha új látogatókat akarsz, azaza új vevőket, akkor bombáznod kell őket infóval... Idővel...

Popup Akadémikus · http://www.popupkeszito.hu 2008.03.19. 09:47:29

Yosi!
Kérdezted azt, hogy hogyan lehet emelt díjas sms-re átállítani az oldaladat. Itt a link:
www.info-tech.hu
Szerintem korrekt az ajánlat. (Sajnos a szolgáltatók eléggé tiszteségtelen módon nyúlják le a bevétel nagy részét. Ehhez képest a fenti cég ajánlata korrekt.)
süti beállítások módosítása