Hirdetés

Céges laptop finanszírozás felesleges papírmunka nélkül: kattins ide!

---- --- mk ---

Friss topikok

2008.05.08. 09:30 Popup Akadémikus

honlapkritika gitar

De miért? 8-(
Miért? 8-((
Miért van az oldalad ingyenes oldalon? Az oldal 70 %-a nem rólad szól, hanem arról, hogy az ABBcenter mennyit tud lenyúlni az oldaladon levő ingyense bannerekkel! Tiéd a 30 % Ha mindenáron ragaszkodsz ahhoz, hogy csak 30 %-os felületen add el tudásod, akkor a következőt javaslom: Fizess elő egy fizetős tárhelyre. SZórd tele az oldaladat bannercserékkel. tegyél fel etarget, adsense és ctnetwork hirdetéseket. Ha jól futtatod az oldaladat, akkor a befolyó reklámbevételek fedezik a tárhely költésgeit. Részletesebben itt írok!

 

Pedig az oldalad jó lehet! Csak vedd le róla azt a felesleges pörgő feliratot. Elszédülök, ha nézem... Meg egyébként sem azt akarod, hogy nézzem.

Kattints ide és megtudod hogyan javítsd!

 

Színek! Iszonyat! Kék átmenetes alapon sárga betűk?!? Meg piros betűk! Sohase alkalmazz komplementer színeket, ha azt akarod, hogy elolvassák.

És ne alkalmazz középre igazított bekezdéseket: Hogy miért baj ez, arról itt olvashatsz!

 

A regisztrációnál sokkal kevesebb adatot kérj be! Én juszt sem mondanám meg hol lakom csak azért, hogy kapjak valami levelet tőled. Inkább kilépnék a regisztráció közben. Elég, ha egy nevet és egy email címet bekérsz, meg azokat a bizonyos témákat.

Ha meg meg szeretnél tanítani mindenkit gitározni, akkor csak erről szóljon az oldalad. Írj egy rövid tanfolyamot, amit emailben meg tudsz küldeni az érdeklődőknek. (Ha e-book-ot csinálnál, akkor abból meg milliomos is lehetsz!)

De felejtsd el jelenlegi honlapodat. (Két bekezdés kivételével: amit sárgával írtál, meg amit zölddel...) Ez a két bekezdés lehet jövedelmed alapja. Ez a két bekezdés nagyon jó. Ebből meg lehet élni!

A tabulatúrákat meg ne add inygen! Az legyen a hírleveled gerince! Frissítsd naponta aktuális témákkal: Itt írok arról, hogy hogyan lehetsz mindig aktuális a hírleveledben!


www.abbcenter.com/gitar

19 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr57446619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szpetya 2008.05.08. 11:06:45

Elég lágy kritikával illetted ezt az oldalt...

ryncaise · http://abbcenter.com/gitar 2008.05.08. 11:23:10

Szia szpetya!
Kíváncsi lennék a Te kevésbé "lágy" kritikádra is! :)

Kritikus!
Köszi a kritikádat! A regisztráció, nem a hírlevélre való feliratkozáshoz van, hanem az ABBCenterbe regisztráláshoz, amibe nincs beleszólásom! A bannerek pedig, saját cserebannerek, amiből anyagi haszna nincs az ABBCenternek sem! A tabokat pénzért nem adhatom! Gondolj bele, ki fizetne olyasmiért, amit a netről ingyen levehet, 1000 oldalról! A színekkel kapcsoladban igazad van, de mit csináljak, ha nem szeretem a rózsaszínt! :D

Balogh Árpád · http://egeszsegesklima.hu 2008.05.08. 12:58:05

Miért kérsz kritikát, ha mindenre megvan a kifogásod?
Akik ide jönnek ötletet, útmutatást várnak, hogy jobbak legyenek. Akik itt "kritizálnak" azért teszik, mert segíteni szeretnének (többnyire :-) ).
Ha nem ezt szeretnéd, akkor vetesd le az oldalad és ne rabold tovább az időnket.

Egyébként tényleg jobb lenne egy kevésbé színes, izgő mozgó oldalon ez a téma. Ez így egy kínai bazárnak néz ki.

Ha már ingyenes tárhelyen van, akkor egy sima "gitar.blog.hu" is jobb megjelenést adna. Szerintem...

ryncaise · http://abbcenter.com/gitar 2008.05.08. 15:38:57

Ezek nem kifogások, hanem tények voltak. A színekkel kapcsolatban pedig, tény, hogy igazatok van, majd egy kicsit átépítem. Az idejét pedig csak annak rabolom, aki nekiül és elovassa, mert érdekli. Ha téged nem érdekel, egyáltalán mért vagy az oldalon?

ryncaise · http://abbcenter.com/gitar 2008.05.08. 15:52:54

Ja! Majdnem elfelejtettem! Abból, hogy blogot "ajánlottál" látszik, mennyire nem nézted meg, miről is szól az oldal!!! Ha Te ezt egy bogba, jobban áttekinthetően berakod, zseni vagy! (120-150 dal, plussz a cikkek!)
És most kérdezni szeretnék! Miért akkora baj, ha egy "csóró zenész", de bárki más, ingyenes tárhelyen szerkeszt? Én, ha egy oldalt nézek, marhára nem érdekel, az illető mennyit fizet azért a helyért!

izike · http://izike2.gportal.hu 2008.05.08. 16:24:05

Sziasztok!
Nem ezzel az oldallal kapcsolatban, ... de a téma idevág:
Balogh Árpád, ezt írtad: "Miért kérsz kritikát, ha mindenre megvan a kifogásod?
Akik ide jönnek ötletet, útmutatást várnak, hogy jobbak legyenek. Akik itt "kritizálnak" azért teszik, mert segíteni szeretnének (többnyire :-) )."

Ugye nem mondod, hogy pl az oldalamról mondott kritikád egy körültekintő, megalapozott vélemény volt? Miután az első mondatod így szólt: "én nem tudom miről szól ez az oldal ... ".

Tudjátok én béketűrőbb vagyok úgylehet, hogy ennek az oldalnak a szerkije, de elmondom, hogy ahogy például Eujogász beharangozta az oldalamat, az inkább harsány ripacskodásnak, mint építő kritikának tűnt, s még néhányan, akik csak ránéztek és lecikizték az oldalt, anélkül, hogy tudnák, miről szól.
Olvastam itt a blogban már valóban építő kritikát, de néha úgylehet, attól függ a véleményetek, épp honnan fúj a szél. :)

ryncaise · http://abbcenter.com/gitar 2008.05.09. 07:35:31

Szia Kritikus!

Átdolgoztam az oldalam, Köszi a "tanácsokat"! Bár lehet, hogy sok ember ízlésének így sem felel meg, de azt gondolom, jobb lett! (még azért dolgozok rajta!)
A "rózsaszínért" pedig, bocsi!!!

Balogh Árpád · http://egeszsegesklima.hu 2008.05.09. 08:07:11

Kedves ryncaise!
Nem teszeme zsebre, amit kaptam... :-)
Mindig is szerettem volna megtanulni gitározni. Soha nem volt rá lehetőségem. Teljesen süket vagyok minden zenéhez. A sok hangszer közzül a gitárnak a hangja tetszik a legjobban, de elérhetetlen számomra, hogy valaha is megtanuljak gitározni.
A honlapod tartalma olyan témát ölel fel, amit igen értékesnek és fontosnak tartok. Sokkal értékesebbnek, mint amennyi értéket sugall az oldalad. Rengeteget dolgoztál vele! Egy pillanatig sem vonom ezt kétségbe. De a beleadott enrgiádat és a téma komolyságát rendkívüli módon lerontja az ingyenes tárhelyből adódó csiri-csáré reklámok tömege. Igen ez nem tetszik benne egyedül, de ez nagyon nem.
Egyébként ezt a tartalmat a blogok címkézésével tökéletesen tudnád kategórizálni. Folyamatosan tudnál és változatosan beküldeni témákat, amivel gyakorlatilag oda ragasztanád a téma iránt érdeklődőket a honlapodra, mert mindig azt várnák, hogy legközelebb mit hozol ki.
Megbántottalak? Sajnálom. Benne van a pakliban, hogy nem mindenkinek tetszik az, amit csinálok.
A saját honlapomra itt kapott "kritika" egy kiscica dorombolása ahhoz képest, amit eddig máshol kaptam érte.
További szép napot és sok érdeklődőt a honlapodra!

ryncaise · http://abbcenter.com/gitar 2008.05.09. 08:41:33

Kedves Árpád!

Nem bántottál meg! A reklámok nagy része bannercseréből van kinn az oldalamon! Nem tudom mennyire hatékonyak, ám a tapasztalatom azt mutatja, hogy van látogatottság növelő ereje! Vannak akik ragaszkodnak a főoldalhoz, náluk az én bannerem is a főoldalon van! Ha most megnétnéd az oldalam, talán már nem az lene a véleményed, hogy olyn, mint egy "kínai bazár"! (tetszett a hasonlat! :D) Végül pedig, azt hiszem, nem térek át a bloghoz! Legfőképp, időhiány miatt! Mivel az oldal nonprofit, pénzem nics fizetős tárhelyre! Manapság a rokkantnyugdíj, nem olyan komoly össeg, hogy még azt is belekalkuláljam!
Ja! És azért, tanulj meg gitározni! :)

Üdv, szép napot!

megszervező · http://www.megszervezem.blog.hu 2008.05.10. 00:01:25

Kedves ryncaise.

"Végül pedig, azt hiszem, nem térek át a bloghoz! Legfőképp, időhiány miatt! Mivel az oldal nonprofit, pénzem nics fizetős tárhelyre!"
Ezt nem értem... blog íráshoz nem kell pénz. lásd ezt a blogot is... Időhiány? elég csak este fél óra és kész. Szerintem próbáld ki.

OnlineNinja · http://www.online-milliomos.hu/ 2008.05.10. 10:41:10

1.

Az oldal nyugodtan lehet ingyenes tárhelyen, engem speciel egyáltalán nem zavar, ha az oldalon értékes tartalmat találok.

DE

Amit tanácsolni szoktam:

a. Válassz olyan ingyenes tárhelyet ahol nincs ennyi reklámfelület (pl. extra.hu)

b. Törekedj az átláthatóságra.

Mire gondolok?

"Küldj képeslapot A szeretet oldala galériájából!"

Ezzel kezdődik az oldalad meg egy animált gitárral, ami így, ezen az oldalon ennyi reklámfelület mellett egyáltalán nem szép...sajnos.

2.

Soha ne felejtsd el, hogy aki életében először megy fel az oldaladra, annak egészen más a benyomása az oldaladról, mint neked, aki tervezte.

a. esztétikus?
b. valóban nekem szól az oldal? (főcím, alcím)
c. olvasható a szöveg? (tördelés)

3.

A blog nem rossz ötlet, sokkal jobb sablonokat találsz az ingyenes blogszolgáltatóknál, mint a mostani amit az abbcenter ad.

Azzal viszont folyamatosan foglalkozni kell.

inkvizítor 2008.05.13. 09:06:16

Üzenem minden csóró amatőr zenésznek és olyannnak, aki azért van ingyenes tárhelyen, mert nincs pénze arra, hogy tárhelyet vegyen:
Figyelem! Ha akarsz valamit, akkor azért tenni kell. Az internetes oldalad akkor fog jól fejlődni, ha ezért Te is teszel valamit.
De tudsz-e tenni valamit, ha a képernyő területének 60-70 %-án olyan reklámok vannak, amik arról szólnak, hogy eltereljék a látogató figyelmét arról, amit te el szeretnél mondani...
És mostantól igazi inkvizítor leszek. És keményen megmondom a magamét:
Ha az ingyenes tárhelynek megéri, hogy inygen tartson fenn szervert, alkalmazzon programozókat, rendszergazdákat, fizesse a széles (igazán széles) internetes kapcsolatot, akkor valamiből élnie kell. És belőled él. Mint egy pióca, amelyik rádtapad és szívja a véred. És Te ennek még örülsz? Örülsz, hogy ingyen kapsz tárhelyet tőlük? Itt valami nem stimmel!
Ha Téged nem zavar, hogy ott vanank azok a csiricsáré bannerek, akkor pedig legyenek azok a bannerek a Te kezelésedben. Kérj érte te pénzt! Ha ezt nem teszed mindig is csóró amatőr zenész maradsz. A honlapodon mindig ott lesznek azok a bannerek, amelyek másnak a zsebét tömik. És Te pedig mindig inygen fogod osztogatni jószándékú tanácsaidat.
Igen!
Mondhatod azt, hogy ez az oldal is inygenes tárhelyen van. De legalább feltettem egy adsense hirdetést, amiből jön valami kis pénz. (Több, mint amit egy fizetős tárhelyért kellene fizetnem!)
És építem ki a partnerkapcsolatokat. Ezek a kapcolatok aztán reményeim visszahozzák azt a sok befektetett energiát, amit eddig beletettem.
És Te?
Te pedig ülsz és másnak dolgoztatod a honlapodat.
Pedig tényleg úgy gondoltam, hogy azon a 30 %-nyi területen, ami a Tiéd olyan mondatot írtál le, ami milliókat érhetne neked!
De Te bele se gondolsz abba, hogy hogyan.
Büntetésből égj a máglyán!
És égessenek nyugodtan, akik kritizálni fognak. Megérdemled...
Tudod nem lennék igazi "inkvizítor", ha a végén nem állnék ide egy vödör vízzel a begyulladó máglyád mellett:
Rövidesen lesznek olyan tanfolyamok, amik éppen ezt mutatják be. De elárulom, hogy ez már nem lesz ingyenes! (egy-két százasodba fog kerülni! De ezreket - százezreket fogsz nyerni vele...) Csak maradj közöttünk!

Napcsi · http://abbcenter.com/a_szeretet_oldala 2008.05.19. 13:01:42

Kedves Inkvizitor!

Olvasgatok a kritikáid közt. Én úgy látom, néhány dologgal nem vagy tisztában. És mégis véleményt mondasz róla. :) Pl. több helyen írod az ABBCenteres oldalakkal kapcsolatban főlag, hogy az ingyenes tárhely miatt más profitál az oldalakon lévő bannerekből. Nos, egy kis felvilágosítás az oldalakon lévő bannerekről: gondolom hallottál a bannercseréről. :) Ez NEM fizet senkinek. Látogatottságot jelent. Nem tudom, Te fizetsz-e valamit a blogod tárhelyéért, de nagy a valószínűsége, hogy ez is INGYENES tárhelyen van. Nincs rá pénzed? :))) De van google hirdetésed, tehát Te keresel pénzt.

Popup Akadémikus · http://www.popupkeszito.hu 2008.05.19. 13:14:04

Bezséljünk akkor az ingyenességről:
Valóban ingyenes tárhelyen van ez az oldal, de tudom, hogy jobban szaladna, ha nem itt lenne...
Az ingyenes tárhelyen szűk korlátok közé kényszerülök. Ezért áll fejlesztés alatt az új honlapkritika oldal.
És a kritikát ezután is ingyen fogom osztani. És mindenkinek ingyenes lesz. DE!
Nézz egy kicsit körül: sokan vannak, akik - épp azért mert ingyen van - nem fogadják meg a tanácsot. (Nem csak az én tanácsaimról van szó! Sokan mondják, hogy mit kellene változtatni egy-egy honlapon és nagyon kevesen vannak akik meg is fogadják.)
Hidd el, ha csak 200 Ft-ot kellene fizetni egy megjelenésért többen odafigyelnének a tanácsokra.
Így van a Te oldaladdal is. Ha elkészült az az anyag, amivel megtanítanál botkezűeket is gitározni ne add ingyen! Sajnos olyan világban élünk, ahol annak van értéke, amit megszerezhetünk, megvásárolhatunk.

ryncaise · http://www.abbcenter.com/gitar 2008.05.20. 04:48:15

Minden bizonnyal igazad lehet a fizetős tárhellyel kapcsolatban! Ezt azért merem leírni így, mert semmi ilyen irányú tapasztalatom nincs ez ügyben! Azt viszont tudom, ha x összegért raknák fel tabokat az oldalamra, meghalna a lap!!! Mint említettem, a net tele van ingyen letölthető tabokkal! Oldalak, ahol több 10000(!) tab van ingyen! Tényleg úgy gondolod, hogy ha valaki ingyen hozzájuthat valamihez, inkább fizet ugyanazért?! Ugye viccelsz? Hozzáteszem, van olyan tab, amit sehol nem találtam meg a neten, csak Nálam van fenn! De ez csak néhány kivétel!
Az odalamon lévő reklámokkal, az ABBCenter, egyetlen fillért sem keres! Ami az oldalon kívül van a szürke sávban, az az ABBCenteré! Nézd meg, milyen reklámok vannak ott! Az összes banner ami az oldalon belül található, csere, tehát látogatottságnövelés miatt került ki! Sokszor, bizony, én sem vagyok elragadtatva tőlük! Ám amióta kint vannak, némileg megugrott a nézettségem! Ahhoz viszont kevés a látogatóm, hogy egy jól fizető reklámozót találjak! Ehhez, egyenlőre még az egész ABBCenter látogatottsága is kevés! Tegyük fel, átmegyek egy fizetős tárhelyre! Mit változtatna a lényegen! Vinném az anyagom, felpakolnám. Gondolod, a reklámozók jobban lecsapnának rá! Ebben nem hiszek!A látogatottságom pedig, ugyan mitől nőne? Attól, hogy fizetek a helyért? Te sem hiheted ezt! Véleményem szerint, a netezők 70-80%-a nem is tudja, hogy melyik tárhelyen jár! Olvastam egy kommentben, hogy "láttam már ingyenes helyen remek lapokat, és fordítva" (nem biztos, hogy pontos az idézet, a lényege ez volt!) Ezzel egyetértek!!! Az embereket a tartalom érdekli, és emellett kitartok! Ha a körítés megfelelő hozzá, létrejöhet egy remek oldal, függetlenül attól, hogy a háttérben, ott van-e az a bizonyos x összeg!

ryncaise · http://www.abbcenter.com/gitar 2008.05.20. 05:01:19

Most olvastam a másik kommentedet! Azt kérded, hány ingyenes újságot olvasnék el? Nos, tegyük fel, ha a Q&W c. napilapnak, azonos időben, azonos tartalommal, azonos külsővel és minőséggel megjelenne egy ingyenes változata, komolyan mondom, a fizetősért, egyetlen fillért nem adnék! :)

ryncaise · http://www.abbcenter.com/gitar 2008.05.20. 07:04:50

Ja, és még valami! Ha a google keresőbe beírod: Gitár, a 2 millió magyar nyelvű találatból, a 7. helyen megtalálsz! Mindezt, INGYEN TÁRHELYRŐL! Ezzel, csak azt szerettem volna prezentálni, hogy a tárhely mennyire elsatnyul a tartalom mellett! És mindezt 10 hónap alatt!

Popup Akadémikus · http://www.popupkeszito.hu 2008.05.20. 11:15:46

Ryncaise!

Nem tudom, hogy mik azok a tab-ok. (igazából nem is kell tudnom, hogy véleményt mondjak a marketingjéről, mert lényegtelen, hogy tab-nak hívják, csapszegnek, marketing előadásnak, vagy viziotdíjnak) A lényeg az, hogy mindent el kell adni. (Értsd: úgy kell bemutatni, hogy a látogató akarja befogadni, még akkor is, ha ingyenes...)
Te azt ígéred a honlapodon - ez volt a milliókat érő mondatot, amit már első kritikámban is kiemeltem: ha meg akarok tanulni gitározni akkor Te megtanítasz, még akkos is, ha botfülű, vayg botkezű vagyok....
Szerintem - ha tényleg tudod teljesíteni -, akkor ez olyan dolog, ami sokkal jobb marketinget jelentene... És még egyszer - nem utoljára - az ingyenes oldalakról: a google nagyon szereti a blogokat és a video-megosztókat. Készíts anyagot és tegyél fel ingyenes helyekre jútjúb blog.hu. Ezek - bár inygenesek - naygon hasznosak. És legyen egy oldalad az abb-n is... De a fő oldal, ahol a ténylegesen értékes anyagot "eladod" az legyen olyan helyen, ahol az egész oldal rólad szól. Semmi idegen link, semmi banner!
Hát én így látom, de nem esik rosszul, ha megbeszéljük, mert én is tanulok belőle...

Popup Akadémikus · http://www.popupkeszito.hu 2008.05.20. 11:19:33

Megint csak vitatkozok!

Nekem az a bajom ezzel az ingyenes tárhellyel, hogy nem te uralod a lapot. Nem rólad szól, hanem más marketingjéről. Pedig az ötleted önálló felületet érdemelne! Olyan jó ötlet!
süti beállítások módosítása